Jump to content

МЕРКУРИЕВ ТИП


Recommended Posts

МЕРКУРИЕВ ТИП

Силовите течения на Меркурий създават и оформят чрез Звездното тяло мозъчните центрове, които се намират в долната предна част на мозъка - около веждите. Затова хората с подчертано влияние на Меркурий имат добре оформена и развита тази част на челото. Там са центровете, които дават възможност за опознаване, схващане и разбиране на околната среда, обстановката, формите, размерите, теглото, багрите, околния ред, а също и стремеж последният да се използва за постигане на собствени задачи и нужди. Художниците и скулпторите трябва да имат добре развити такива центрове, а също и хората, които ще трябва да решават практически задачи, свързани с обикновените човешки нужди. Там са разположени и мозъчните центрове на общуването чрез говор, затова при хора със силно Меркуриево влияние говорът е добре поставен, те обичат да говорят и умеят да вършат това.
Nikolaj_Dojnov_9.jpg
Когато въздействието на планетата е силно и центровете са добре оформени, Меркурий се изразява и върху другите части и органи по лицето, главата и тялото. Тялото е ниско, слабо, подвижно, с мургав цвят на кожата. Лицето има крушообразна форма, а главата е с издължен предно-заден размер на черепа. Косата е с тънки кестеняви косми и добре покрива главата. Челото е право и, както вече отбелязахме, добре е изразено около веждите. По него обикновено почти няма черти, особено вертикални, или са слаби, защото Меркуриевите типове не са устроени да правят волеви усилия за преодоляване на съпротивления, съпровождащи осъществяването на поставени задачи. Веждите им са повече или по-малко дъгообразни, показващи лесна възбудимост. Очите са обикновено големи и имат формата на бадеми, изразяващи търсенето на интерес и изгода в чувствата, които ще отдадат. Носът на Меркуриевите типове е прав и тънък, което показва повърхностно и бързо разглеждане на всеки въпрос. Устата е средно голяма, с тънки устни, особено горната, което говори за голям контрол на ума върху чувствата, за слаба емоционалност, силно себевладение и студена пресметливост при всички случаи в живота. Тези хора отдават чувствата си, пресмятайки всяка полза и изгода, която биха имали от това. Брадата им е заострена, показваща променливост в мислите и липса на устойчива воля за осъществяване на поставените задачи.
Nikolaj_Dojnov_10.jpg
Господстващата психологическа черта при хората със силно влияние на Меркурий е, бързо да се приспособяват и нагаждат към всяка нова обстановка и възможно най-добре да използват всички изгоди, които тази обстановка може да им даде. Те лесно блясват със своите думи, но пред хора с по-ниско интелектуално равнище. Дълбоки познания не обладават, но обичат да се изтъкват, че много и всичко знаят.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...