Jump to content

Recommended Posts

ВЕНЕРИН ТИП

Силовите течения на Венера създават и оформят мозъчни центрове, които са разположени отстрани на предната централна част на челото, затова хора с ясно изразени Венерини влияния, имат добре развита и оформена тази част. Там са центровете, които подтикват и дават възможност на човек да се изяви в изкуството, предимно в музиката, защото там са центровете за тона и усета към изящното и красивото. Тези венерини центрове при силното въздействие дават израз и върху тялото, което е не много едро, деликатно, с чудно красиви форми, създадени от меки и еластични мускули. "Венера е майстор на красивите форми", е казал един мъдрец. Косата е гъста, бухнала и всякога много добре сресана. Венерините типове се любуват и с особено старание се занимават със своята красота, полагайки големи козметични грижи за своя външен вид пред всяко срещнато огледало. Запитали един от най-големите професори по козметика кое е най-доброто козметично средство за привлекателност и красота; той отговорил: "Баня и сън".
Челото, както отбелязахме, е добре оформено в своята странична част. То е спокойно, без бръчки, поради липса на дълбоки и бурни преживявания, а също и поради големите козметични грижи да не се допускат такива като израз на застаряване. Веждите са красиви, гъсти, дъгообразни. Очите са големи, с омайна пленителност и нежност, изразяваща любов. Хармоничните и леко подвити нагоре ресници, които жените често изкуствено удължават, увеличават още повече чарът, който се излъчва от техните очи. Носът е неголям и често е кокетно вирнат нагоре. Устата обикновено е малка, с добре и красиво оформени сочни устни. Вертикалният улей, който се спуска от долната част на носа към горната устна, е изящно вдлъбнат и показва деликатното, отмерено и справедливо отношение към околните. Красивата и пленителна усмивка разкрива изящно наредените като бисери зъби. Облата брадичка завършва лицето с една малка и приятна трапчинка.
Nikolaj_Dojnov_11.jpg
Венера - това е типът жена; силата й не седи в мускулите, нито във волята, а в силата на опияняващите чувства.
Мъжките Венерини типове са красиви, изнежени, с изискана прическа и с хубави засукани мустачки. Те, като че ли, са по погрешка мъже и са меки, чувствителни, кокетни.
Nikolaj_Dojnov_12.jpg
Венерините типове лесно се разсмиват и разплакват. Те са честити, че Природата е крайно внимателна и разположена към тях и като че ли си прави удоволствие, обсипвайки ги със своите дарове и внимание. Според тях, възнаграждението и успехите им, трябва далеч да превъзхождат техните заслуги, затова не обичат и нямат охота към обикновената слугинска и нископлатена работа. Венерините типове успяват много повече благодарение на своето очарование, отколкото на своята интелигентност. Влюбват се лесно и силно, но преходно. Ужасяват се от борбата, усилията и умората, обичат спокойния и без напрежение живот, разкошната обстановка, украсена с миндери и огледала.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...