Jump to content

Recommended Posts

МАРСОВ ТИП

Силовите течения на Марс и добре развитите центрове, които той е създал, определят израза както на главата и лицето, така и на самото тяло. Черепът е с яка и дебела кост и има формата на куб (тип дебелоглави). Лицето е квадратно. Косата е гъста, обилна, тъмна на цвят, с по-дебели косми и започва ниско над челото, поради което обикновено се оформя не голямо чело, израз на по-слаба интелигентност. Горните челни издатини са средно развити. Колкото челото е по-голямо и челните издатини са са по-добре изразени, толкова Марсовият тип е по-интелигентен. Веждите са гъсти, груби и обикновено са под ъгъл, извисяващи се близо над очите, като в повечето случаи са сключени. Когато веждите са събрани, между тях се появяват една или две вертикални бразди, чиято дълбочина определя степента на Марсовата твърдост. Упоритите Марсови типове въсят и сключват веждите си много силно. Погледът е твърд, дързък и прям. При висшите типове е съсредоточен, честен и проницателен. Скулите на лицето са добре развити и показват устой. Носът при висшите типове е силен, с добре развита горна част (корен), показваща амбиция за постигане на поставените задачи. Често носът е заорлен и показва фанатично настояване на своето. Устата е голяма и показва изпълнителност. Устните са притиснати, изразявайки безогледна решителност и енергия. Брадата е къса, четвъртита, издадена напред, което също изразява непоклатимост и устойчивост в решенията. Долната челюст е силно развита, широка и с четвъртити задни ъгли. Тялото на марсовите типове е средно на ръст, със здрави, добре развити еластични мускули и със здрави кости. Марс въобще управлява костно-мускулната система.
Nikolaj_Dojnov_13.jpg

Контактите на Черното слънце с Марс, е създало в психологията на тези типове отрицателни черти, които те (особено по-низшите) проявяват: стремеж към воюване и грабеж, рязко, дръзко и твърдо отношение към всички и всичко, голяма енергия, която в по-низшите типове се изразява в разрушителност, оскъдица на материални средства в живота. Не обичат да се съветват, нито да им се противоречи; в такива случаи много бързо кипват. Недоверчиви и фанатични са те. По-чистите и интелигентни Марсови типове са способни да посрещат най-големите опасности в живота си и да се жертват за успеха и славата на някое велико дело. Те са самоуверени, оптимистични и горди, говорят всичко ясно и чисто. Обичат да командват и да разпореждат, но самите не са много склонни да изпълняват нареждания. Отличават се с рицарска храброст, добри войници са, верни на дадената дума, верни на отечеството си, честни в делата си и предани на дълга си към семейството. Затова стават за добри съдружници. Не обичат съзерцание и занимание с отвлечени въпроси за задгробния мир, невидимите светове, висшите порядки и закони или молитвите.

Nikolaj_Dojnov_14.jpg
Мозъчните центрове, които Марс създава и оформя, както вече отбелязахме, се намират в долната задна част на мозъка, в непосредствена близост с центровете, които управляват половия нагон. Затова голямата Марсова енергия тласка към полов контакт. Поради малкия размер на планетата, всички нейни прояви и влияния са краткотрайни.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...