Jump to content

МАРС В ДОМОВЕТЕ


Recommended Posts

МАРС В ДОМОВЕТЕ

В първи дом, Марс, особено ако е близо до хоризонта (асцендента), дава характерните белези на тялото, главата и лицето, както и психичните прояви, които описахаме по-горе. Тук, разбира се, трябва да се има предвид до каква степен Слънцето е облагородило мозъчните центрове, създадени от Марс, а също и аспектите му с Луната и планетите.
Във втори дом, Марс подсилва вътрешните психологични качества, които той носи.
В трети дом, Марс говори за човек, който ще има за предмет на своята дейност предимно метални съоръжения - ножове, инструменти и др. Такива хора обикновено са хирурзи, зъболекари, машинни инженери, конструктори или занаятчии, които в професията си имат за инструменти предимно метални сечива.
В четвърти дом, Марс определя, че роденият ще живее при крайно остри, неприятни и конфликтни отношения между родителите си, между които в повечето случаи ще последва развод, а понякога и предварителна смърт на един от тях. В по-напреднала възраст роденият ще води напрегната борба, за да си осигурява необходимите условия за живот.
В пети дом, Марс определя лоши и конфликтни отношения с противоположния пол: поне една връзка ще бъде прекъсната с пререкания и неприятни разправии. Не рядко и отношенията към децата ще бъдат студени и неприятни.
В шести дом, Марс дава на родения неприятни и дразнещи конфликти с братя, сестри и близки роднини, а също и вероятност за сериозна травма, нерядко със счупване на кост, операция или други мъчителни сътресения в живота.
В седми дом, Марс определя нещастия в женитбата поради задълбочена връзка с противоположния пол и в повечето случаи - неизбежен развод, скъсване с партньора или преждевременната му смърт. Изключение правят случаите, когато Луната и Венера са в този дом и то при положение, че партньорите са интелигентни и възпитани.
В осми дом, влиянието на Марс, както вече отбелязахме и при другите членове на Слънчевото семейство, е притъпено и отслабнало. Роденият няма да обича разправии, дразги, резки и груби отношения.
В девети дом, Марс, особено ако е близо до зенита, дава дръзко и критично отношение към всички и всичко, склонност към командване и разпореждане, много пътувания.
В десети дом, Марс определя роденият да бъде командуващ или висш разпоредител.
В единадесети дом, Марс дава връзки и взаимоотношения с военни, често брачният партньор бива военен или във връзка с военни.
Във дванадесети дом, Марс дава голяма енергия, усет и застъпничество за справедливост. При интелигентни и възпитани типове е налице реформатор или човек, борещ се за защита на слабите и онеправданите. От друга страна, в този дом Марс определя също и неприятни случки в живота - катастрофи, операции, падания и наранявания.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...