Jump to content

Recommended Posts

УРАНОВ ТИП

Както изтъкнахме по-горе, Уран със своето влияние има отношение към нервната система у човека. При силно и ясно изразено влияние, от цялата фигура на личността лъха напрегнатост, устрем за действие, бликащи нови идеи, които носят нещо по-различно от всичко досегашно. Затова тялото на такъв човек не може да бъде дебело и тромаво, а е със среден ръст, стройно на вид, живо, подвижно, с отмерени и целенасочени движения, с всички необходими мускули за бърза реакция, без нищо излишно. Главата е добре оформена, без да е голяма и заоблена. Формите й имат малък радиус на кривина, което отразява бързина и активност във всяко направление. Косата е тъмна, не много обилна, негъста, с недебели косми, накъдрена по особен начин. Челото не е много голямо, има форма на трапец с голямата си основа над веждите. Горната му част, където са Сатурновите центрове, не е развита, но мозъчните центрове над тях (на челната граница на косата) са добре развити и оформени от силовите течения на Уран. Тези центрове създават у човека стремеж към нови идеи, нови подтици, ново отношение към всичко, нов начин на мислене и действие, към рационализации и открития. Въобще, това са центровете, които ще създадат Новия човек. Такива хора не обичат да се съобразяват със съществуващото и традиционното в чувствата, мислите и действията, а пристъпват смело и решително за осъществяване на новото.
Nikolaj_Dojnov_19.jpg
Челото не е много голямо, но има интелигентен вид и е развито около веждите, което говори за човек, който схваща, разбира и се ориентира във всичко. Веждите са тъмни, добре изразени, немного дебели и гъсти, с ъгловата, но не много заострена форма. Разположени са близо над очите, което говори за човек недоверчив, подозрителен, отмерен и с контрол върху чувствата си. Очите са тъмни, немного големи и изпъкнали, което показва, че тези хора не са лакоми и нямат стремеж за власт. Погледът е ясен и проникващ. Носът е дълъг, добре оформен, без излишни тлъстини, показващ добра интелигентност. В основата си е широк, което говори за смелост в решенията, и е малко изгърбен, което показва, че личността не се поддава лесно на чужди влияния, но не е и фанатичен в своите разбирания. Върхът на носа е нормално заоблен, което говори за човек без пресилено отношение към чувствените и кулинарни наслади.
Nikolaj_Dojnov_20.jpg
Разстоянието от долната част на носа до горната устна е доста голямо, което показва устойчивост в чувствата. Устата е средно голяма, с нормална дебелина на устните. Брадата е добре развита, издадена напред, но немного заострена, което говори за силна воля, но с готовност за дипломатичен подход при осъществяване на поставените задачи. Такива са по-висшите Уранови типове. При по-низшите е налице приблизително същото, само че формите са нехармонични, неправилни и са неприятни за гледане.
  • Thanks 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...