Jump to content

ПЛАНЕТИ И ЗОДИАКАЛНИ СЪЗВЕЗДИЯ


Recommended Posts

ПЛАНЕТИ И ЗОДИАКАЛНИ СЪЗВЕЗДИЯ

Изтъкнахме, че при образуването и оформянето на дванадесетте планети в Слънчевата система са взели участие Небесните образувания, намиращи се в дванадесетте сектора на еклиптиката и определени от дванадесетте Зодиакални съзвездия. Дванадесетте планети и съответните им Зодиакални съзвездия са:
Вулкан
със зодиакално съзвездие Лъв,
Меркурий
с Близнаци,
Венера
с Везни, Земя и Луна с Рак,
Марс
с Овен,
Фаетон
с Дева,
Юпитер
със Стрелец,
Сатурн
с Козирог,
Уран
с Водолей,
Нептун
с Риби,
Плутон
със Скорпион и
Хано
(планетата зад Плутон) с Бик - Телец.
Когато в хороскопа на даден човек една планета се намира в своето Зодиакално съзвездие, тя действа с пълното и цялостно влияние на своята характеристика. Когато планетата се намира в друго ( чуждо ) Зодиакално съзвездие, силовите течения на Небесните образувания в това съзвездие й оказват известно влияние, придавайки нюанс на нейното въздействие.
Ние приемаме, че всяко Небесно тяло, което излъчва светлина и топлина, е един високоорганизиран свят, израз на една Велика разумност. За да могат хората да приемат техните силови течения, трябва да притежават високоорганизиран и облагороден мозък. С други думи, за да може един човек да приеме изцяло влиянието на една планета заедно с влиянието на светлите Небесни образувания в Зодиакалното съзвездие, в което тя е разположена в неговия хороскоп, той трябва да има добре развити и облагородени мозъчни центрове, придаващи му голяма интелигентност. Затова колкото една личност е по-добре изявена в това отношение, толкова тя по-пълно ще може да възприема влиянията на Планетите, заедно с това на светлите образувания в съответното Зодиакално съзвездие.
За Слънцето изтъкнахме, че е един високоорганизиран свят и най-близката до нас звезда. За влиянието му ние не притежаваме подготвени мозъчни центрове, поради което настоящата негова задача е да организира и да облагородява както Планетите, така и човешките мозъци.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...