Jump to content

Recommended Posts

МЕРКУРИЙ

В Овен.
При по-издигнати типове с благоприятни аспекти тази позиция активира ума, подхранва умението за разискване по поставени въпроси заедно със способността за говорене. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдава неуместна заядливост, намесване където трябва и не трябва, склонност към бъбрене.
В Телец.
При по-издигнати типове с благоприятни аспекти тази позиция дава всестранни интереси, особено по научни въпроси. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти е налице неуместно любопитство и търсене във всичко на материална изгода.
В Близнаци.
Това е собственият зодиакален знак на Меркурий. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти тази позиция дава всестранно и пълноценно всички Меркуриеви качества. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдават неприятните влияния на Меркурий.
В Рак.
При по-издигнати типове с благоприятни аспекти тази позиция определя голяма мекота и отстъпчивост при разискване на поставени въпроси, по-мека привързаност към личното. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти е налице променливост в становищата и възгледите, остра привързаност към всичко свое.
В Лъв.
При по-издигнати типове с благоприятни аспекти има подсилване на моторната памет, способност за изучаване на езици, умение за говорене и обясняване на научни въпроси. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдава липса на определен стремеж за разрешаване на практичните въпроси в живота.
В Дева.
При по-издигнати типове с благоприятни аспекти, тази позиция създава стремеж и интерес за разискване на идейни въпроси. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдава желание за отричане на общоприети норми, правила и закони, стремеж към атеизъм.
Във Везни.
При по-издигнати типове с благоприятни аспекти, тази позиция определя умение за ораторство, умение всичко да се прави добре, условия за изява в изкуството. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдава неискреност и търсене на материален интерес, дори и в любовните отношения с противоположния пол.
В Скорпион.
При по-издигнати типове с благоприятни аспекти, позицията създава голяма възбуда на ума към по-сериозни и големи въпроси за организацията на човешките общества. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти е налице стремеж към грандомания и налагане на собствените разбирания.
В Стрелец.
При по-издигнати типове с благоприятни аспекти има стремеж към знания, наука и материални придобивки. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдава стремеж за самоизтъкване пред другите, за лъжа и придобиване на материални ценности по незаконен начин.
В Козирог.
При по-издигнати типове с благоприятни аспекти тази позиция определя разумно и пестеливо отношение към материалните ценности, стремеж към задълбочено и научно проучване на всички въпроси. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти е налице скъперничество, стремеж към философстване, към необосновани приказки и задълбочаване в дребнавости.
Във Водолей.
При по-издигнати типове с благоприятни аспекти, тази позиция създава стремеж към разумни и оригинални подтици за мислене и постъпване, към разискване на нови идеи. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се срещат неестествени и чудати мисли и прояви, склонност към хазарт.
В Риби
. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти, тази позиция определя стремеж и интерес към знания от по-възвишено естество, способност за ползване на идеи, даващи възможност за правилно разрешаване на поставените задачи.
При по-примитивни типове с лоши аспекти е налице трудно долавяне на реалната обстановка, лесно поддаване на лъжи и измами.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...