Jump to content

СИЛА НА ЗОДИАКАЛНИТЕ СЪЗВЕЗДИЯ, СЛЪНЦЕТО, ЛУНАТА И ПЛАНЕТИТЕ


Recommended Posts

СИЛА НА ЗОДИАКАЛНИТЕ СЪЗВЕЗДИЯ, СЛЪНЦЕТО,

ЛУНАТА И ПЛАНЕТИТЕ

Влиянието на зодиакалните съзвездия както върху планетите, Слънцето и Луната, така и върху хороскопа на даден човек не е еднакво силно. Колкото позицията на едно Небесно тяло е в по-началните градуси (0, 1, 2, 3°) или в по-крайните градуси (28, 29, 30°) на дадено Зодиакалното съзвездие, толкова въздействието на последното върху неговото влияние е по-силно. Същото се отнася и за влиянието на самото Зодиакално съзвездие в зависимост от разположението му в домовете: колкото дадено Зодиакално съзвездие съвпада с по-началните си градуси (0, 1, 2, 3°) с върха на някой дом, толкова силата на неговото влияние е по-голяма. Това е особено ясно изразено за Зодиакалните съзвездия,
разположени в четирите главни точки на хороскопа - асцендент, надир, десцендент и зенит.
Колкото Слънцето, Луната и Планетите са по-близо до граничните линии между два дома (до ръбовете на кристала-Земя), толкова силата на тяхното влияние е по-ясно изразена. Това особено силно важи, когато са точно на самата границата между два дома, т. е. на самия ръб; това явление е в съгласие със закона на кристалите, формулиран от гениалния петербургски математик от XVIII век професор Алберт Ойлер. Ако кой да е член от Слънчевото семейство е разположен точно върху една от четирите главни линии - асцендент, надир, десцендент и зенит, тогава неговата сила на влияние е още по-голяма. Силата на това влияние се определя, разбира се, преди всичко от аспектите, т. е. от определените ъглови разстояния, които те сключват помежду си. Колкото повече аспекти имат Слънцето, Луната и Планетите помежду си в даден хороскоп, толкова личността е по-богато изразена, с повече качества, способности и устрем за изява.
Всичко, изложено по-горе, е особено полезно и важно, когато разглеждаме хороскопи на близнаци. Макар че притежават общи белези, качества и способности, житейските им пътища все пак чувствително се различават.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...