Jump to content

ТЪЛКУВАНЕ НА ХОРОСКОП


Recommended Posts

ТЪЛКУВАНЕ НА ХОРОСКОП

Тълкуването започва с положението на членовете от Слънчевото семейство в домовете и в зодиакалните съзвездия. Изтъкнахме значението на Слънцето, Луната и всяка планета във всеки дом. Когато в даден дом са разположени повече от един член на Слънчевото семейство, всеки един действа там със своите влияния. Особено внимание трябва да се обърне на Небесните тела, разположени в четирите ъглови домове - първи, четвърти, седми и десети.
Разполагането на повечето Небесни тела в първи дом определя човек с широки и задълбочени качества и способности, разнообразен в своите изяви и преживелици.
Ако са разположени в четвърти дом, те определят разнообразни преживявания предимно в началния период от живота, т. е. в семейството, където човек се е родил. В по-напреднала възраст те въздействат при пътувания и прекарване в чужбина. Ако там са Марс, Сатурн, Уран или Плутон, личността ще преживее тежки моменти и неприятни събития в семейството, където се е родил, или в чужбина. Когато Слънцето, Луната, Венера, Юпитер и Нептун са там, се наблюдава добра и богата задоволеност на личността във всяко направление - както в семейството, в което се е родила, така и по-късно, когато ще пътува и успешно ще пребивава в чужбина.
Ако повече членове на Слънчевото семейство са разположени в седми дом, те ще създадат богат и разнообразен семеен живот и такъв с най-близките си сътрудници. Ако там са Марс, Сатурн, Уран и Плутон, ще настъпи разкъсване на семейните връзки или преждевременна смърт на партньора. Но ако там са Луната, Венера и Нептун, макар и да има тревожни вълнения в семейния живот, може да не се стигне до развод.
Ако повече членове на Слънчевото семейство са разположени в десети дом, те определят възможността за по-богата и всестранна изява в обществения живот, по-голяма предприемчивост и шанс за заемане на по-разнообразни и отговорни длъжности.
Когато Слънцето, Луната и Планетите в даден хороскоп са разпределени по на 120°, налице е хармонично устроен човек. Ако пак са разпределени по на 90° и 180°, ще имаме човек с по-остри и грубо изразени качества и способности.
По-нататък в тълкуването трябва да обърнем внимание на ъгловите разстояния (аспекти) между членовете на Слънчевото семейство, които са най-важният елемент в хороскопа. Колкото повече аспекти има в един хороскоп, толкова личността е по-богато устроена, носи повече изразени качества, способности и устрем за изява. Това особено силно е подчертано, когато аспектите са точни или близо до точните.
Малкият брой аспекти в даден хороскоп говори за бедно устроен човек, с малко и слабо изразени качества, способности и възможности, особено ако тези аспекти не са точни. Неблагоприятните аспекти не са най-лошото; те дават неприятни качества и подтици, но все пак между небесните тела, които ги образуват, съществува взаимодействие, което има възможност да се облагороди и изправи. Най-лошо е, когато между два члена от Слънчевото семейство липсват аспекти; тогава те нямат взаимоотношения помежду си и онова, което носят и дават със своето влияние, няма възможност и сила да се изяви. При вътрешните планети Меркурий и Венера съществува малко изключение; изтъкнахме по -горе, че най-голямото ъглово разстояние между Слънцето и Меркурий е 28°, а между Венера и Слънцето е 48°, поради което аспектите на тези планети със Слънцето са винаги много благоприятни. Например Венера може да има със Слънцето аспект от 45°, който при другите планети се приема за неблагоприятен; в този случай обаче той е много благоприятен, би трябвало да се тълкува като тригон (120°) и определя способности предимно в приложните изкуства.
Когато разглеждаме аспектите между две тела от Слънчевото семейство, трябва да обръщаме внимание дали извършват право или обратно (ретроградно) движение. При право движение взаимодействието им е слабо и аспектът е по-слаб в сравнение с ретроградното им движение. Това особено ясно и силно е подчертано при Меркурий и Венера.
Също така се взема под внимание дали двете Небесни тела от даден аспект се движат бързо или бавно по своите орбити. При бързо движение те действат с по-голяма сила, защото са по-близо до Слънцето, т. е. в перихелий. При по-бавното им движение силата на тяхното влияние е по-слаба, защото са по-далече от Слънцето, т. е. в афелий. Тези правила са в съгласие с втория закон от Небесната механика, формулиран от гениалния Йохан Кеплер и са от особено значение за Луната, Меркурий и Венера.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...