Jump to content

Recommended Posts

ВЪЗХОДЯЩИЯТ ПЪТ

Цялото човечество, в хода на своето развитие, прогресира по възходящ Път, който следва витките на безкрайна космична спирала. Народите са центрове, в които душите култивират в себе си емоционални качества, интелектуални способности и волеви сили. Така душата, в своя безкраен път на развитие, минава през всички народи.
В Живата разумна Природа има периоди, които изглеждат регресивни, но това е само перспективен ефект, който се отнася към формите на нещата и събитията. Човечеството като Цяло, като една крупна космична индивидуалност, е подчинено на големи циклични промени, които водят до дълбоки материални и духовни преобразования.
Земята, в качеството си на космично тяло, преминава през различни трансформации. Тя е един вид театрална сцена, върху която се поставят декорите на големи драми, чиито главни герои са различните човешки раси. Тези драми се разиграват под действието на опитни режисьори. По този случай Учителят, Великият Мъдрец, казва:
„Земята е била построена от същества,
които са завършили своята еволюция.
Тяхната последна мисия била да създадат Земята.
Всички необходими материали са им били предоставени.
Земята не е завършила още своето развитие.
Разумната природа твори непрестанно конструкцията й.
Тези възвишени същества, тези йерархии на еволюцията,
които следват видоизмененията на природата,
по-специално в историята на човечеството,
работят в тази насока."
Животът следва своите върхови моменти в пътя на своето възкачване. В процеса на тази еволюция, върху Земята ще се роди една нова раса - VI-та раса, Расата на учениците. Тя ще бъде предшествана от Културата на Водолея - епохата, в която ние навлизаме.
Шестата раса ще се роди върху нов континент. Това означава, че декорите на историческата сцена ще бъдат сменени. Този континент ще изплува от дълбините на Тихия Океан и ще съедини Сибир с Канада. По този начин ще се осъществи връзката между Изтока и Запада.
Онзи, който може да вижда е духовни очи тази величествена картина на бъдещето, ще усети не само мистичния екстаз, но и дълбокото философско прозрение, е което тя е създадена. През епохата на Шестата раса тези висши познания ще достигнат до всички велики души, които чрез своето творчество ще служат на великата идея „Живот за Цялото". Това не е легенда, нито приказка, а една реалност, която очаква човечеството.
Непознатото Космично Начало, Творецът на милиарди галактики, Господарят на Доброто и Злото, ще разбуди постепенно своите тайни по стъпалата на Космичната Стълба на Реалността.
Metodi_33.jpg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...