Ани Публикувано 6 Май, 2015 Публикувано 6 Май, 2015 КОСМОГОНИЯ И СЛОВО НА ВСЕМИРОВИЯТ УЧИТЕЛ БЕИНСА ДУНО В разстояние на дълги години - цели 22 години аз бях работил върху Словото на Учителя Дънов и съм изваждал различни бележки. Но те бяха разхвърляни и в „насипно" състояние, т.е. бяха събрани в няколко папки. Знаех само, че ще потрябват някога. Получих някакъв вътрешен подтик да ги подредя и да напиша нещо за тях. И нищо повече. Един ден чувам, че някой ми говори и казва: „Седни и започни да подреждаш материала." Нищо не схващах. Но накрая, следобед, седнах и започнах да го подреждам. Изведнъж съзнанието ми се проясни и започнах да виждам, че тези материали са свързани с една невидима жица. И започнах да пиша. Но друг бе в мене и над мене, Който управляваше целия процес. Аз бях влезнал в един друг свят, сътворен от Слово, Дух и Сила. Писах цяла нощ. По едно време се изморих и реших да изгася лампата, да загася крушката, която осветяваше стаята, за да мога да заспя! Отивам към ключа, поглеждам към крушката и какво виждам? Крушката не свети. А цялата стая е осветена с бяла светлина, идваща отгоре. Стоя и не вярвам на очите си, че през цялото време съм писал на светлина бяла, дошла от друг свят, а не от електрическата крушка. Не можех да проумея как е станало това. Та под въздействието на тази светлина, под влиянието на Духа, който я беше сътворил, аз написах Космогонията. Беше ми още по-трудно, докато я подготвя да се отпечата в „Изгревът", том I. Представена е от с. 632-672. Тогава за пръв път се яви, че това е Космогония на Божествения Дух, на Христовия Дух и на Господния Дух. И че това е Свещената троица от Слово, Дух и Сила. Това може да се приеме само от посветените ученици от Школата. За пръв път се даде, че Петър Дънов е Учител на Бялото Братство, че е Миров Учител на Великото Бяло Братство, и че е Всемиров Учител на Всемирното Велико Бяло Братство. Това са три различни величини. И аз съм този, който за пръв път на Земята оповести кой е Всемировият Учител на Вселената. А това е Духът Беинса Дуно. Всички ахнаха. Някои по дух го приеха, а други го отхвърлиха, та чак и до 2011 п, при положение, че съм отпечатал 25 тома на „Изгревът". И съм публикувал доказателства за това. Трябва българите да знаят и да помнят, че на 7/19 март 1897 г. е слизането на Божествения Дух върху Петър Дънов. Той става Учител. На 15 август 1912 г. в Арбанаси до Велико Търново става вселяването на Христовия Дух в Петър Дънов. Той става Миров Учител. На 16 юли 1922 г. в Чамкория - Боровец в сградата на Горския дом се вселява Господния Дух в Петър Дънов. Той става Всемиров Учител на Вселената. Това е Свещената Троица на Бог Емануил. Българите трябва да приемат това. А останалия свят още не е готов за това.
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване