Jump to content

114.9. Идеите на Всемирното братство в чужбина.


Recommended Posts

114.9. ИДЕИТЕ НА ВСЕМИРНОТО БРАТСТВО В ЧУЖБИНА

Идеите на Всемирното Братство намират разбиране в чужбина. Във Франция има вече в 70 града ядра, дето се изучават идеите на Учителя. След гостуването на френските гости на Изгрева и Рила още повече се разраства движението на Всемирното Братство във Франция. В Париж всяка седмица се правят в един от големите салони репетиции на Паневритмичните упражнения при голям възторг и очарование от тия чудно красиви ритмични движения, които внасят сила, здраве, живот и духовен подем във всички участвуващи.

Защо тия идеи намират такъв голям отзвук във Франция и другаде? Защото тия идеи съдържат методи за един нов, красив, разумен живот, посочват път за излизане от всички днешни противоречия, в които се намира човечеството. Със старите методи не може да се работи вече. Човешкото съзнание отдавна е надраснало вече всички стари методи, стари разбирания за живота. Днешните страдания и противоречия в човечеството показват, че трябва да се тръгне по съвсем нови пътища.

Дали ще трябва пак новите идеи, творческите идеи на Всемирното Братство, да се наложат на нашето общество отвън?

Из списание „Житно зърно”

Б.р. Горните сведения за Франция са отдавнашни. Сега Паневритмията се играе във Франция на много места, както и в много други страни по света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...