Jump to content

118. ИЗ СЛОВОТО’ НА УЧИТЕЛЯ. Слава во вишних Богу. Из беседа от Учителя, държана на 11.02.1940 г.


Recommended Posts

118. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

СЛАВА ВО ВИШНИХ БОГУ*

Из беседа от Учителя, държана

на 11.11.1940 г., София-Изгрев

СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

СЛАВА ВО ВИШНИХ БОГУ

Братство, Севлиево. Г. 11, бр. 264, 14.07.1940, с. 2.

„Кое осмисля живота? Три неща осмислят живота. Първото е човешкият ум. Второто е човешкото сърце и третото е човешките сили или човешкото тяло. Хората могат да имат различни философски възгледи за Битието, за природата, но природата има смисъл за нас дотолкова, доколкото нашия ум е в съприкосновение с нея. Природата има за нас смисъл дотолкова, доколкото нашето сърце е в съприкосновение с нея. Природата има смисъл за нас дотолкова, доколкото нашето тяло е в съприкосновение с нея. Това са факти, които вие трябва да свържете в ума си.”

„Светлината, която имаме, е сбор от хилядите лъчи на милиони същества. Ангелите пък са донесли тази светлина. И при това велико благо, което Бог ни е дал, ти седиш и си мислиш за неща, които не са толкова важни.”

„Значи, всяко нещо в света, което ний считаме за зло има своето добро, то става за добро. Ние трябва да се ползуваме от всичко в света."

„Бог ще превърне злото в добро. Един ден това зло, което днес ни мъчи, Бог ще го превърне в най-добър слуга.Та ще знаете, че Бог е във всичко и под всичко. И дяволът даже изпълнява Неговата воля. И воюващите в света вършат Неговата воля. Всичко в света върши волята Божия. Трябва да знаем, че това, което иде в бъдеще е светло. Но докато дойде това бъдеще, ще се минат още тъмни зони. Има още малко кал, но като мине и тя, ще дойде това, което ние наричаме ставане, оживяване и възкресение. Блажени сте, че сте достигнали до последните дни."

Слава во вишних Богу.

беседа от Учителя, държана

на 11.11.1940 п, София-Изгрев.

-------------------------------

*3абележка на съставителя: Това са мисли от Учителя Дънов като потвърждение на тази статия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...