Jump to content

Бележки на съставителя д-р Вергилий Кръстев.


Recommended Posts

БЕЛЕЖКИ НА СЪСТАВИТЕЛЯ Д-Р ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ

1. Двете статии на Сава Калименов във вестник „Братство”, в брой 263 и 264 под надслов „Невежеството на учения” са отговор на нападките на лекаря психиатър Кирил Чолаков срещу Учителя Дънов.

2. В списание „Душевно здраве”, брой 4, год. I „Окултизмът и теософията признак на психопатология ли са?” Започва злостна кампания.

3. В сп. „Душевно здраве”, год. II, кн. 5-6, 1940 г. от с. 161-169 в рубриката „Именити психопати” е поместена статията „Петър Дънов" от д-р Кирил Чолаков в която доказва, че „учения подобни на дъновизма представляват обществена опасност”.

4. В сп. „Душевно здраве” кн. 7-8, год. II, 1940 г. на с. 199-203 е поместена статията на Ив. Москов под заглавие „Дъновизмът като морално и здравно зло” в рубриката „Социална патопсихология” доказва, че дъновизма „като здравно и социално зло е достатъчно голямо, за да бъде публично изнесено".

5. В сп. „Душевно здраве” кн. 9-10, год. II, 1940 от с. 279-284 от К. Д. Тодоров е поместена статията „Древноиндийската мистика като основа на Дъновата нелогичност”, като доказва психоаналитичната основа на дъновизма.

6. В сп. „Душевно здраве” кн. 9-10, 1940 г. от с. 291-303, от д-р Кирил Чолаков в рубриката „Именити психопати” е публикувана статията „Лев Толстой” доказва за психопатичните заложби на големия писател. Това е една целенасочена и режисирана кампания и то добре заплатена, за да могат да участвуват лекари-психиатри срещу борбата им срещу Учителя Дънов.

7. А това бяха българи, изпратени да се родят в този народ, за да могат да хулят Учителят Беинса Дуно.

Учителят заявява: „Всяко едно престъпление може да се опрости, но хулата срещу Святия Дух и Христовия Дух, който е в мене, не може никога да се опрости до веки веков.”

8. Къде са тези човеци днес, към 2011-2012 г.? Няма ги. Изчезнали са в Небитието. Тях ги няма, но силите, които стояха зад тях съществуват и воюват днес срещу Учителя чрез своите подставени и подкупени човеци.

9. Днес ние питаме: Има ли такъв народ днес, който да приеме и приложи Учението на Учителя Дънов? Отговаряме: Още го няма!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...