Jump to content

4. Писмо до Елена Николова (03.05.2002).


Recommended Posts

4. ПИСМО ДО ЕЛЕНА НИКОЛОВА

3.V. 2002 г.

гр. София

Елена Николова,

1. Писмото, което Ви изпращам, бе адресирано до майка Ви, но тя не пожела да го получи и то ми бе върнато по пощата.

2. Материалът на Сава Калименов ще влезне в един том в „Изгревът”. Той е вече набран и то безвъзмездно от Яна поп Янева. Остава да се направят корекциите за един месец и вторият месец след като се странира и подготвят снимките, може да се отпечати.

3. В момента материалът чака да се яви някой и да финансира този том, понеже засега аз нямам пари за него. Пример - за „Изгревът”, том XIV - с 792 страници, и 64 страници снимков материал на хромова хартия за 1 000 броя, само за печат струваше 2 300 долара, които бяха платени в брой.

4. Понеже Йоана Стратева спомена пред мен, че искате да се коригирате и може би да съдействувате за издаване на „Изгревът" със спомените на дедо Ви Сава, то аз затова изпращам това неполучено от майка Ви писмо. За да знаете какво съм направил и как са нещата. Но това писмо аз ще го публикувам, защото следващите поколения трябва да знаят за онези, които са ми пречели и за онези, които са съдействували.

5. Ако искате, може да съдействувате. Парите може да ги изпратите в чек с препоръчано писмо на два пъти: един път 1 100 долара, а втория път - 1 200 долара. За услугата се плаща до 1 200 долара - 7 долара

такса. Чекът се предава от мен на банката, тя го връща в САЩ, за да видят дали има покритие, и чак след 30 дни се получава сумата, като се удържат 7 долара такса.

За печат на „Изгревът", том XXV през 2011 година е платено за 968 страници + 116 снимки за 1 000 броя сума 8 000 лв. само за печат. А това прави 5 770 долара, при курс 1 долар = 1.40 лв.

6. Ако Вие изпратите пари, то след 3 месеца от получаването им, ще бъде публикуван материала на дедо Ви Сава, независимо майка Ви, че не иска да съдействува. Аз съм независим с материали и със снимките.

7. От месец октомври аз задействувах нова програма на концерт-рецитали по спомени от „Изгревът". Чете се някой спомен и след това музикантите свирят или пеят песни от Учителя.

8. Ще питате Йоана и Ина за ефекта на тези концерти. Залата винаги е пълна. Тя събира 220 седящи места + 60-80 правостоящи. Фактически това е публиката на „Изгревът". А какво представляват тези концерти, то Йоана и Ина ще Ви разкажат.

9. Как американците ще възприемат Учителя, прочети от „Изгревът", том V, с. 464-465 - „Американците и добрият човек". Вие не знаете постановката на Учителя за американците, и затова и да искате да направите нещо, нищо не може да направите. А тя е дадена в поредицата „Изгревът”. Но трябва някой да го прочете.

10. Американското съзнание е затворено за Словото на Учителя. И с Паневритмията не може да ги привлечете, защото за тяхното съзнание това е една игра и нищо повече.

11. Единственият начин е чрез „Изгревът”, като им преведете някоя опитност от български на английски с добър, точен превод, ще викнете някой да го чете, и след това музикантите дошли от България да свирят. Само така може, защото американците вярват в американската мечта, че за един ден или една нощ може да стане чудо. Чудото може да стане, но чрез „Изгревът". Това е пътят. Друг няма. Това е проверено вече в София.

С почит: Вергилий

подпис

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...