Jump to content

8. За Христовия Дух няма време и пространство.


Recommended Posts

8. ЗА ХРИСТОВИЯ ДУХ НЯМА ВРЕМЕ И ПРОСТРАНСТВО

8.1. Онези, върху които се е изсипал от висините Святият Дух. са знаели, че Той обхваща всичко - и миналото, настоящето и бъдещето. Затова Той е назован Духът Вечен.

8.2. Това е написано от апостол Павел в Посланието до Евреите в гл. 13, ст. 8: „Исус Христос е същият вчера, днес и до века.”

Този стих е неразбираем и до сега, защото го смятат, че се отнася за човека Исус. Те не знаят, че тук се говори за Христовия Дух или за Духът Христов. Ако запитат днес някого: „Какво е Христовия Дух?” - не може да каже.

8.3. Христовият Дух е Духът на Обединението, на Единството между материалния свят и духовният свят, между Земята и Небето, между Битието и Небитието.

Той обединява всичко. За Него няма време и пространство, защото Той ги обхваща и управлява.

Това е дадено много точно в „Изгревът”, том I. (2. изд. 2011), на с. 752-759. И след това прочетете с. 744-745.

8.4. Онова, което е изречено чрез Христовия Дух, то стои вечно и чака времето си да се осъществи. Искате пример?

Ето го: В „Изгревът”, том XXVII на с. 4, в точка 20 е дадено едно съновидение на Олга Славчева с Учителя, за което Учителят Дънов казал: „Ще го имаш!”

Казал Го е 1934 г., а долу в бележка е написано, че то се е сбъднало след 80 години - през 2012-2013 г. А сега е 2014 година. Знаете ли какво означава 80 години? Това са 4 поколения човеци, които трябва да се родят! И накрая да изпратят онези, които да реализират изреченото чрез Христовия Дух, Който бе в Учителя Дънов: „Ще го имаш!"

И то дойде, но чрез човеците на Духа.

8.5. Христовият Дух, Който е в Учителя Дънов още от 15 август 1912 г. предупреждава българските управници за историческите събития, които предстоят, но те изобщо не Му обръщат внимание.

Така Той изрича и предупреждава, че България, трябва да спазва пълен неутралитет, и да не напада съюзниците след Балканската война 1912 г. Цар Фердинанд им заповядва да нападнат, и следва провал! Това е Национална катастрофа. Днешните българи нищо не знаят за нея.

8.6. Тези неща са публикувани в „Изгревът”, том I през 1993 г., още от самото начало. После го разказахме в „Изгревът", том II през 1995 г. на с. 317.

Към този случай сме публикували снимка в „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), под № 81. В нея се вижда как Учителят Дънов и Борис Николов слизат от Витоша в същия ден, когато е дадено пророчеството и решението на Учителя - „България - пълен неутралитет".

Само последователите на Учителя Дънов приемат това за достоверно, че е изказано от Него. Но сега се обяснява защо е така.

8.7. Учителят Дънов предупреждава цар Фердинанд още през 1914 г. България да не влиза на страната на Германия пред настъпващата война.

После предупреждава да се излезне от войната. Никой не слуша! След 1918 г. се идва до Втора национална катастрофа. Днес никой не знае какво е това.

8.8. Учителят Дънов предупреждава цар Борис да не влиза на страната на Германия през 1943 г. Никой не слуша! И след това последва Трета национална катастрофа, след 1944 г.

8.9. Ето защо Учителят Дънов пуска руснаците в България за следващите 45 години - от 1944 - 1989 г.

Това е описано в „Изгревът", том I. Но никой не го чете!

8.10. България не спази думите на Учителя Дънов през 1990 г., когато започна да се разпада Югославия, и не обяви пълен неутралитет.

8.11. България не спази думите на Учителя Дънов за „пълен неутралитет”, и влезна в НАТО.

8.12. България не спази думите на Учителя Дънов, да не влиза в НАТО, докато не се премине през етапа на Балканска федерация, при което да влезнат Румъния, Югославия, България и задължително Гърция, за да могат да отпаднат всички спорове за границите.

А следващия етап за Европа, са Европейски Съединени Щати. Това е причината, че с този съюз нищо не печели България, а само плаща своя членски внос, и после европейските чиновници се правят на разсеяни, и отпускат много малко пари!

Така най-бедната страна, финансира най-богатите страни! Това е повече от робство! А кой е виновен за това?

8.13. На концерт-рецитала на 29 март 2014 г., който бе посветен за излизането на XXVII том за Олга Славчева, ние раздадохме на 420 човека в салона една листовка.

На първата страница бе публикувано оригиналния текст с почерка на Учителя на „Писмото". От другата страна на листа бе нотният текст на „Писмото”. Всички я изпяха, като държаха в ръцете листа, който бяхме раздали.

Вижте „Изгревът", том XXVI, където е публикувано.

8.14. Само след няколко дни се събраха в гр. Айтос на Братската градина, за да си изберат Братски съвет и Ново Ръководство. Това какво означава?

Първо: Не приемат „Писмото", и го отхвърлят.

Второ: Петър Дънов за тях не е Учител.

Трето: Не Му изпълняват нито думите, нито волята. Това е факт.

8.15. Преди години един ми възразяваше така:

„Това, което е говорил Учителя, то се отнася за онова време преди 100 години.

А сега времето е друго и то изисква други неща, и трябва да се работи съвременно.”

А този човек не знаеше какво означава Христовия Дух и, че всичко, което е изречено от Него, важи за вечни времена! Но той трябва да приеме, че Христовия Дух е в Петър Дънов. Там е цялата работа - да го приеме!

8.16. И накрая се идва до въпроса: Как да се работи?

Това е дадено в „Изгревът", том VIII, с. 522, в спомените на Виола Йорданова, когато Учителят заявява, че:

1. Изгревът няма да съществува повече;

2. Всеки от вас, трябва да стане жив Изгрев;

3. Учениците ще разпространяват Учението двама по двама;

4. Братството в сегашния си вид няма да съществува повече.

Ето това е разрешението. Но трябва някой да го прочете, и да му дойде времето да го изпълни.

8.17. Указаните пророчески думи, кога могат да се изпълнят? Само тогава, когато дойде Святия Дух в онези човеци, които имат връзка с Него.

Ето, апостол Петър във II Съборно Послание, в глава 1, ст. 21, четем: „Затова никога не е идвало пророчество от човешка воля, но светите човеци са говорили от Бога, движими от Святия Дух."

Ето защо изреченото от Христовия Дух важи за вечни времена! Това е Духът Вечен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...