Jump to content

9.2. Писмо до Учителя: Стара Загора, 18.II.1943 г.


Recommended Posts

9.2. ПИСМО ДО УЧИТЕЛЯ

Стара Загора, 18.II.1943 г.

Стара Загора

18.II.1943 г.

Б.Л.Н.П.Ж.

Скъпи Учителю,

Отдавна исках да Ви пиша. Ние сме добре, живи и здрави, това за сега е най-важното. Исак беше на работа, една доста тежка работа, но все пак по-добре, отколкото нищо. Нужда не търпим и сме добре. Живеем с надежда, че всичко ще се обърне на добро. Аз също съм добре. В училището имаше малко смущение, но се уреди. Беше намален бюджета и трябваше да се уволни едната учителка формално. Аз оставам по закон.

От един месец съм начело на една младежка група. Събираме се два пъти седмично - неделя и сряда след шест часа. Четат се реферати, работени от самите ученици. Имат силно желание да се самообразоват. Аз работя с тях и давам доста, когато дойда ще Ви разкажа подробно. Тази вечер те стигнаха до една идея, да си пишат теми с няколко думи, или страница.

Едно момиче идва при мен и ми казва: И вие напишете темата! Аз ги обикнах вече Учителю, и имам желание да им дам най-хубавото. В тоя момент, усетих живота, тайната велика и неговото величие. Школата ВИ - тя е навсякъде! Благодарна съм и душата ми величае делото на Господа!

Бъдете с нас и ме ръководете. Искам зърната, които сея, да дадат плод, нека те паднат на добра почва. Почти всички са мои ученици, аз ги учих в отделенията и сега пак ме намериха, имам и други, които искам да дойдат, но те са още малки. Моето влизане стана естествено и непринудено. Аз искам да не се хабят семената. Затова моля Бога да ги възрасти и благослови!

Искам да Ви видя Учителю, дано за Великден ми се отвори път, много искам да Ви видя и слушам. Отворете ми път, Учителю и бъдете с нас. Моля Ви!

Винаги при Вас!

Целува Ви ръка Ваша Буча.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...