Jump to content

4_2_8. Упражнения със злато


Recommended Posts

Упражнения със злато

Един ден споменах пред някои от приятелите, че на много места из Рила има злато. Те веднага ми казаха: „Кажете ни, де има тук злато, защото ни дотегна вече сиромашията!“ Казвам: на много места из Рила, дето човешки крак не е стъпвал, се намира този първичен жизнен елемент, който още старите алхимици са търсили. Достатъчно е човек да стъпи на мястото, дето е този елемент, за да се подмлади моментално. Ако е бил стар – подмладява се; ако брадата му е побеляла и окапала, изведнъж става черна и гъста; ако косата му е побеляла, моментално става черна. Като се види в това положение, човек сам ще се чуди как се е преобразил. Ако някой прекара известно време в Рилската пустиня и се върне между познатите си така преобразен и подмладен – какво ще кажат за него? Ще вярват ли в това, което той ще им разправя? Никой няма да вярва. Всички ще го питат: „Кой си ти? Ние не те познаваме!“ Колкото и да им разправя, че той е същият техен познат, те няма да го вярват. Апостол Павел казва: „Ние няма да умрем, но ще се изменим.“ Следователно всички трябва така да се измените, че никой да не ви познае. Един ден и вие все ще стъпите на това място; от този момент за вас ще настане нова епоха в живота ви.

„Любов към Бога“2, „Ден на доброто“, стр. 120-121.

Здравето има отношение към Слънцето – носител на живота. Понеже и златото е проводник на живота, затова здравето на човека се определя от количеството злато в неговата кръв. Здравият има достатъчно количество злато в кръвта си. Започне ли да боледува, златото се намалява в организма. Когато се лекувате, турете една златна монета във вода, да стои известно време, и след това пийте от нея по една чаена лъжичка на ден. Ще кажете, че това е суеверие. Да пиете лекарството на лекаря не е суеверие, а да пиете вода, в която има злато – това е суеверие! Помнете: вярата лекува! Дайте на болния чиста вода, да пие по лъжичка и вижте какъв резултат ще има. Колкото по-силна е вярата, толкова по-скоро ще оздравее.

„Вечно подмладяване“2, „Трите пътя“, стр. 32.

Имате някой път болка. Вземете една златна монета, измийте я много хубаво, турете я в една чаша да постои един час и пийте от водата. Някой път сърдити сте. Турете една златна монета в чаша с вода да постои, и пийте от водата и ще видите как ще изчезне гнева. Или обезкуражен сте, пак турете една златна монета, дръжте я един час в чашата и като изпиеш водата, веднага отчаянието ти ще изчезне. Трябва да проверите тия работи – да видите доколко това е вярно. Ония храни, които са здравословни, съдържат повече органическо злато, а които не са, по-малко злато съдържат.

„Минало, настояще и бъдеще“, „Зло и добро“, стр. 229.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...