Jump to content

30. Неделна беседа: 2 [т.е. 1] март 1942 г.


Recommended Posts

30. НЕДЕЛНА БЕСЕДА

държана на 2 [т.е. 1 ] март 1942 г.

Сега, аз съм за онова учение, което казва: „Господ ще промисли!” То е тъй по човешки. Бог е промислил. Дал е да кажем на едно дете един ларинкс, да може да пее. Това дете разчита на това благо, което Бог му е дал да пее на хората, да може чрез ларинкса да внесе най-хубавите трептения. То се занимава с други работи и после се оплаква, че не му върви напред. Че как ще му върви? В света Бог ни дава благата, да ни опита доколко ние ще изпълним онова, което сме длъжни. Много пъти Господ посещава бедните души, паднали, когато са изгубили всяка надежда, живеят в мрак и тъмнина. Той слиза в Ада, и от дъното на Ада ги изважда. Има Един в света, Който не трябва да забравяме.

Човек който не говори истината е слаб човек, независимо, който и да е.

Ти щом кажеш и най-малката лъжа, губиш своята сила.

Божественото е това, което внася в нас светлина и събужда в нас онова състояние на обновление. Като помислиш за него, веднага тази светлина разпуща всичките ти тъги навсякъде, в каквото и да е направление.

Дето няма любов, няма бъдеще. Този закон е неумолим.

Ако всички народи бяха ме попитали, може да направим един опит. Ако бяха послушали моя съвет, биха станали велики.

Германци, англичани, руси и други славяни имат велико предназначение, но не по пътя, по който вървят.

Не мислете кой ще победи. Аз ще ви кажа кой ще победи. Победата е свършена. Светлината която иде, ще победи в света. Любовта иде да въдвори своето царство на Земята. Това е 101% без съмнение. Бъдещото царство ще бъде царство на Любовта, царство на Мъдростта, царство на Истината.

Ако искаш да знаеш дали работите в Божествения свят вървят добре, пипни челото си.

Ако искаш да знаеш дали работите вървят в духовния свят добре, пипни носа си.

Ако искаш да знаеш дали работите във физическия свят вървят добре, пипни устата си.

Казано е: „Това е живот вечен да позная Тебе, Единнаго, Истиннаго Бога, това е живот вечен да възприемам любовта в сърцето си.”

Писанието казва: „Ако онези дни не се съкратяха, нито една плът не би се спасила, но заради избраните, онези дни ще се съкратят.” Следователно и за тези избрани, тези дни ще се съкратят.

Това, което Христос е предвидил преди две хиляди години, то е за нашите времена. Ако тези дни не се съкратяха, ако Бог не дойде на помощ, никой няма да се спаси. Той като дойде, всичко това ще се проектира и ще се превърне в едно благо. Отворете сърцата си за Бога, призовете Го да дойде на помощ, и не само вий, но всички да изпълнят Неговата воля, да въдворят Неговото Царство, да прославят Неговото Име. Тогаз Господ ще Се прослави и всички хора ще се прославят на Земята.

Съвременните хора имат едно много извратено понятие за Земята, затова се бият. Те мислят, че Земята е много малка.

Мирът който очаквате, скоро ще дойде. На войната часовете са преброени. Мирът ще дойде за хиляди години. Такъв мир, какъвто никога не е слизал на Земята, ще дойде сега!

Всички вий се безпокоите. Господ ще отвори съзнанието на съвременните хора да видят, че Земята е сто пъти по-голяма отколкото те я виждат. Тогава може да има място за всичките, няма защо да се бият. Тези синове обичат да бъдат преводачи, да дойдат в света.

В бъдеще ще се раждат само онези, които обичат. Любовта е най-мощното проявление на Божествения Дух в света. Сега е най-хубавото време за постижение на най-добрите работи.

Няма същество в света, което като усети любовта, да не почне да пее. Като пеете, представете си висшата реалност, висшият ум и песента ще бъде като среда за лесно постижение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...