Jump to content

3.5. Записът на Паневритмията на 5 март 1971 г.


Recommended Posts

3.5. ЗАПИСЪТ НА ПАНЕВРИТМИЯТА НА 5 МАРТ 1971 ГОДИНА

И ето така, в „Изгревът", том VIII се намират спомените на д-р Филип Стоицев, които аз записах по негово време, и докато беше той жив, те беха издадени. И този осми том на „Изгревът" беше връчен лично на него. Той стоеше, гледаше и не можеше да повярва, че това нещо, което аз говорех пред него, това, което обещавах, беше изпълнено!

Така, че неговите спомени са в „Изгревът", том VIII, с. 641-690. А на с. 669 е отбелязано, че тази Паневритмия бе записана на 5 март 1971 г., в дома на Игнат Котаров. И са отбелязани онези хора, които са участвали в изпълнението на този състав и онези, които бяха го направили. Така, че, което искам да кажа, магнетофонната лента на която се записа този състав, беше моя лента. Тогава т.н. магнетофонни ленти ги нямаше в България. Те се внасяха от чужбина и обикновено бяха фирмени ленти на BSF - западногермански, или на СКОЧ - американски.

И което е най-интересното, едни такива ленти се продаваха в едни магазини, наречени Оказиони. Тоест, продаваха се стари вещи и неща, които така дребни неща, внесени от чужбина. И се продаваха тези ленти, и една лента струваше 30 лева, а това представляваше 1/3 от моята лекарска заплата. Т.е. аз имах заплата от 110 - 115 лева, 20 лева плащах за квартира, оставаше ми 90 лева. От тези 90 лева, аз плащах 1/3 и купувах всеки месец по една лента. Това означава, че оставах с 60 лева, и с тези 60 лева аз трябваше да се изхранвам, и да движа някой други неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...