Jump to content

3.8. Назначиха жена да ги ръководи


Recommended Posts

3.8. НАЗНАЧИХА ЖЕНА ДА ГИ РЪКОВОДИ

И което е най-интересното! Аз това нещо го разказах на Мария и на Борис. Мария го възприе. Та тогава, те искаха да създадат свое ръководство. И веднъж отивам при Елена Андреева, и какво да видя! - Георги Томалевски седи на леглото, а тя застанала над него, крещи и му вика, и му нарежда, и му заповядва какво да прави и какво да не прави! Но с един такъв категоричен тон, който аз никога не бях виждал и не бях чувал, че една жена може да изрече! А той стои като някакво пиленце, като някое врабче пред някой сокол, който сега ще го грабне и ще го отнесе, и ще го затири в дън земя. Той целия трепереше, а онези крещеше и викаше: „Ще направиш това, ще направиш онова, ще махнеш този, ще назначиш този!" Аз стоя и гледам, и се чудя! Стоях може би 5-10 минути така. И след това, това всичко, което изказа Елена Андреева, изказа го и свърши, и седна. Той стоеше и трепереше! След това тя ме погледна, и се усмихна. Все едно, че нищо не е било! Казах си: „Не може да бъде онзи ръководител, който една жена го командва какво да направи!"

Отидох и разказах на Мария Тодорова и Борис Николов какво съм видял, и какво съм чул. И им казах: „Вижте какво, аз не съм съгласен една жена да ръководи Братството чрез един мъж. Моля ви се, аз не съм съгласен и оттеглям от Георги Томалевски всичко онова, което може да се направи." И аз го оттеглих. Невидимият свят също се оттегли от него.

И какво стана по-нататък? По-нататък моето пророчество, трябваше да се сбъдне. След една-две години събраха се и си основаха т.н. Братски съвет. И което беше най-интересното, изскочи, и беше назначена жена да ги ръководи. А всички онези, които влизаха в Братския съвет, бяха мъже. Така, че дойде време то да се сбъдне. И когато им казвах: „Ето, аз ви казвах преди 2-3 години да си изберете ръководството, вие не го избрахте, но накрая то се избра и в момента ще ви ръководи жена."

И тази жена, която ги ръководеше, ги ръководеше от 1971-1972 г., дори до 1990 г. Тя беше официалния представител. Тази жена, се казваше Драга Михайлова. А нейните спомени, са отпечатани в „Изгревът". И те са много-много хубави спомени! Така, че онова, което казах се изпълни. И спомням си, тя беше един много властен ръководител. Никой не беше съгласен с нея. Тя беше една от сестрите Михайлови. И така както ходеше, така както беше облечена, имаше цяло стадо котки в нейния дом, които миришеха много лошо. Опитваха се да се събират там някой хора, за да четат беседи, но след това се разочароваха и напускаха. Бягаха от миризмата на котките.

И сега, всичко, което се предприемаше по онези години от това ръководство, всичко се проваляше, защото всички пречеха. Пример: беше им разрешено от официалните власти, от официалните власти им беше позволено да организират Паневритмията на Рила. Но, трябваше някой да отговаря, но никой не искаше да отговаря, защото всички бяха безотговорни и всеки искаше да бъде ръководител, и всеки искаше да командва! И властите като видяха това нещо, че няма човек, който да застане и да отговаря, и че всеки си прави каквото си иска, затвориха Рила, и закриха Рила. Та Рила, чрез държавно разрешение на комунистическата власт просъществува две години. И след това, това беше закрито. И след това те се гонеха. Но всичко това нещо е описано и го има в спомените на Драга Михайлова в „Изгревът", том еди кой си. Ще си го проверите. [„Изгревът", том IV, с. 308-360.]

Така, че дойде време и се сбъднаха тези пророчески слова, който бяха дадени чрез мен, че трябва да си изберат ръководство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...