Jump to content

8.2. Опитностите на Мария Тодорова не се повтарят


Recommended Posts

8.2. ОПИТНОСТИТЕ НА МАРИЯ ТОДОРОВА НЕ СЕ ПОВТАРЯТ

Някой казват: „Ами ти казва, повтаряш нещата." - „Как повтарям нещата? При мен няма никакво повторение." Така, че едно събитие се разказва от някого по различен начин, по различно време, това не означава повторение. Не означава повторение и другото: ако няколко лица разказват за едно събитие, на което са свидетели. Ами те го разказват по различен начин, защото по различен начин е отразено в тяхното съзнание. Така, че няма повторение! Всеки е присъствал на дадено място, на дадено време, и от там неговото съзнание е запечатало онова, което е видяло. Запечатало е онова, което е видяло и след това възпроизвежда онова, което е видяло. Разбира се, ако е запечатано и ако му се разрешава от Невидимия свят да го разкаже. Ето това е отговорът на онези, които казват, че при мен има повторение. Няма повторение!

Така, че нещо, което беше казано от Мария Тодорова, нещо което беше разисквано и установено, тази опитност оставаше. Ние не се връщахме вече на нея, ние продължавахме по-нататък. Така че, ако след време вие решите да възстановите някакъв магнетофонен запис, вие ще слушате и ще се чудите как това е записано от вас. Това какво означава? -Означава, че записът е записан в различно време, а днес го слушате пак в различно време. Времето не е едно и също. Времето е различно, защото съзнанието не е едно и също. Тогава сте слушали и то е запечатано по един начин, а днес слушате - то е запечатано по друг начин. Така, че разказите, които ми се разказваха, аз ги записвах.

И което най беше важното, когато дойде време да си преглеждам записките и да подготвям нейните спомени, аз се връщах 10 години назад, защото аз ги обработвах след 10 години. И тогава видях какво значи цената на записания материал от мен, и цената на моята памет. Така, че тези неща вървяха едновременно. Аз четях онова, което съм записал, а едновременно моята памет се възстановяваше, и допълваше някой неща. И затова аз записвах при нея различните варианти, които тя ми разказваше, защото тя повтаряше някоя опитност по различно време -през 2-3 месеца, през 5-6 месеца. Повтаряше по 2-3 пъти една опитност. Но изглеждаха, че са различни варианти. Не, те не бяха различни варианти, но тя трябваше да защити някаква теза. И, за да защити някаква тема и да защити някой свой възглед или да защити някой свой извод, тя се връщаше на една опитност от времето на Школата, казваше тая опитност и показваше какъв е окултния закон. Така че, когато дойде време да ги обработвам тези спомени, видях, че те, имаше по 3-4 варианта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...