Jump to content

8.11. Песнарката на Мария тодорова изчезва


Recommended Posts

8.11. ПЕСНАРКАТА НА МАРИЯ ТОДОРОВА ИЗЧЕЗВА

Обаче, другите неща не дойдоха. Всички онези музикални листове, неща - не дойдоха. Пример: тя имаше една Песнарка, която беше издала и която стоеше на пианото, и когато трябваше да свири, свиреше по нея. Обаче, имаше една такава работа, че навремето, когато са издавали тази Песнарка, тя е издавана много тайно, издавана е във Военна печатница в Картографския институт - там, където са се печатали военните карти, там, където е секретна работата. А това е било задвижено от Борис Рогев, който е бил шеф на тази печатница, а той е бил военен. Така че той е разрешил отпечатването. И затова не е могло да се извади нито един лист хартия от този песнарски текст, за да се коригира. Нещо влезне ли там, не може да излезне. И чак, когато е отпечатана, тя е сложена вече в склада за изход. И Неделчо Попов отива, натоварват я на една каруца, и я докарват на Изгрева тайно и потайно - скриват я. Не казват на никого, защото ако знаят ще ги наклеветят, ще дойде Милицията и ще прибере всичко, и ще унищожи всичко. Така, че имаше в тази Песнарка някои дребни грешки поради това, че не са направени корекции. И тя лично си беше сложила корекциите с молив към някой от песните. И ми ги показваше: „Ето тука виждаш ли тази дребна грешка, тази нота, еди какво си, еди що си - аз съм я поправила." И аз исках да прибера тази тетрадка. И Борис каза: „Да, ще ти я дам."

Отиваме веднъж и гледам, Песнарката я няма на пианото. Питам: „Къде е Песнарката?" Ами казва: „Коя Песнарка?" - „Ами тази Песнарка". Ами казва: „Не знам!" - „На кого си я дал?" - „Не знам." Значи някой я беше взел. Той беше я дал на някого. Представяте ли си бе! - Той не я дава на мен, а я дава на друг. Т.е. тия сили, които се изявяваха чрез него като проводник, беха и воюваха срещу моята работа.

Аз направих грешка. Каква грешка? Абе по едно време ми хрумна да му занеса една моя нова Песнарка, която имах, да я сложа там, и да взема Песнарката на Мария. Но след това забравих и казвам: „Абе какво ще нося тази Песнарка, и само ще разнасям Песнарки насам-нататък! Ще я взема тази." Обаче, тази изчезна и беше предадена на враговете. Врагът работи с врагът! А само аз можех да свърша тази работа с песните на Учителя, защото аз бех единствения човек на който тя разказваше с подробности много неща, макар че не бях музикант. Тези много неща бяха описани в „Изгревът", том I. Само аз знаех нещата, аз можех да свърша тази работа, която тя не довърши. А как можех да я довърша? Ами аз знаех как са нещата. Щях да намеря един музикант, доверено лице, ще му кажа: „Тази песен, положението с нея е това, това, това, това. Моля ти се, ето оригиналите, и свърши тази работа".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...