Jump to content

11.4. Изгревът е мястото на Черната ложа и на Бялата ложа


Recommended Posts

11.4. ИЗГРЕВЪТ Е МЯСТОТО НА

ЧЕРНАТА ЛОЖА И НА БЯЛАТА ЛОЖА

Така, че аз бях много добре запознат и за всички борби от 1945 г. до 1970 г. със всички участници. Така, че аз бях запознат, но това го знаех само аз. И когато някой пред мен от възрастните приятели каже нещо, и аз питам: „Това мнение твое ли е, това мнение на Школата на Учителя ли е, или това мнение е лично на Учителя?" Той ми казваше, че това е мнение на Братството. Питам: „На кое Братство - на Бялото Братство или на Черното Братство?" Онзи ме поглежда подозрително. И тогава казва: „Ние сме от Бялото Братство." - „Ами ти знаеш ли, че на Изгрева се намира и Черното

Братство?" И той казва: „Няма такова нещо!" И тогава аз изваждах онзи цитат на Учителя от първата лекция на Общ Окултен клас - „Положителни и отрицателни сили", когато Учителят казва, че в Школата Му има 75% представители от Черното Братство и 25% от Бялото Братство, и че само при едно такова съотношение Школата може да съществува. Онзи, който слуша стои и ме гледа втрещено! И аз му казвам: „Това е от Учителя. Я ми кажи сега ти от кои си - от онези, които са 75%, или от онези, които са 25%?" Този стои и ме гледа втрещено! Казвам: „Ето тука Учителят казва, че ако ги нема тези 75% от Черното Братство, трябва да ги намерите, да им плащате заплата, за да стоят тука, за да бъдат канали, чрез които да изтичат черните мисли, черните чувства и черните деяния."

Онзи стои втрещен и казва: „Слушай, ти не си за тука. Я си отивай откъдето си дошъл, за да не направиш някоя голяма беля! Че, ако разберат, че тука на Изгрева има 75% от Черното Братство и 25% от Бялото Братство, това ще внесе смут и всичко ще се обърка! И ти ще бъдеш причина за това объркване!"

Ето защо в „Изгревът", том 31 аз съм извадил тази лекция от 6 октомври 1922 г. на ксерокс и ще я публикувам дословно, за да се види кой е този, който ги обърква и отклонява.

Написано, отпечатано е кой е този, който ги обърква и отклонява! Прочетете я и се определете кому да вярвате и кому да служите в Дух и Истина.

Амин!

18 май 2006 година

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...