Jump to content

11.9. Летуване на Рила 1971-1972 и 1974-1975 година


Recommended Posts

11.9. ЛЕТУВАНЕ НА РИЛА 1971-1972 И 1974-1975 ГОДИНА

По това време държавата - Комунистическата власт, беше разрешила да се летува на Рила. И беше определила правила. И тези правила не беха трудни, не беха страшни. Трябваше да отговаря някой. И се оказа, че тези, които бяха последователи на Учителя, те бяха станали 65-70 години, което много-много вече не ги биваше за работа, но ги биваше да командват. И те се изпокараха кой да командва, кой да не командва, непрекъснато се караха на Рила, и не изпълняваха това, което властта искаше от тях. И затова властта спря летуванията на Рила. И това, което се летува беше 1971-1972 г. Спря ги 1973 г. и ги свали долу. Изгониха, разтуриха лагера.

Аз през 1974 г. бях на лагер в местността „Секирица". А през 1975 г. дойдоха при мен да летуват Мария и Борис Николов. Така, че аз там, където бях си разположил две палатки през 1975 г. в местността „Секирица" беше поляна - голяма поляна. И моята палатка беше така закътана до една пирамида, с която се отбелязваха онези точки, чрез които Геодезията работеше. Така, че аз имах две палатки - една палатка в която спях, и другата палатка, където ми беше храната и други неща. Така, че аз имах добри условия, за да прекарам един месец сред природата.

Така, че на 5-6 километра от мен беше лагера на Елена Андреева. И от време на време аз отивах, и им гостувах. Говореха ми, наблюдавах. Там беха се събрали възрастни братя и сестри, които не можеха да се качат горе на Рила на 7-те Рилски езера, защото вече живота горе беше за тех много суров. По това време аз бях взел специалност по детски болести. Бях много уморен, бях си взел отпуска, и аз трябйаше да отпочивам там на „Секирица".

И изведнъж, след 20 дни пристигна камион, а на този камион беше натоварен багажа на Борис Николов и Мария Тодорова, и ги придружаваше една тяхна позната Марчето Петрова. И така, аз помогнах да се разтовари багажа, и те по-надолу на 200 метра от мен разположиха 4-5 палатки, за да бъдеме напълно самостоятелни, и да не си пречиме един на друг. Обикновено аз сутрин ставах, разхождах се и след като правех своята закуска, аз слизах долу към 10 часа при тях. Говорихме, престоявахме до един час, като след това обядвахме и после се връщах и лягах да почивам. Следобед се събуждах отново, отивах при тех, пиехме кафе, разговаряхме и след това отново се връщах. Това беше нашето ежедневие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...