Jump to content

11.13. Погромът след лагера на „Секирица"


Recommended Posts

11.13. ПОГРОМЪТ СЛЕД ЛАГЕРА НА „СЕКИРИЦА"

И правят лагер горе, събират се, идва Милиция, разтурва ги, разпилява разни палатки, други се крият! Изобщо - големи, неприятни сцени! И прибират си палатките в края на август, и есента Милицията и Комунистическата власт предприемат страшно много големи обиски, масивни обиски в Провинцията и в София на т.н. последователи на Учителя, и обират всичко! Същите обиски се правят и в дома на Борис Николов и на Мария Тодорова.

И след като станаха обиските аз отивам при тех, и те ме гледат ококорени. И аз казвам: „Спомняте ли си как аз ви предупредих на „Секирица", че вие ще направите погром и ще предизвикате обиски?" И казвам: „Борис, ти имаш вина за тази работа! Ти носиш отговорност! Нали каза, че носиш отговорност?" И той тупа в гърдите, и казва: „Да, аз съм готов!" И казвам: „Ти си готов, но има решение от небето-един от вас си заминава! Това ви го казвам на вас, заради това, което вие направихте!" И той казва: „Ние винаги сме готови да живеем и тук на Земята, и да живеем и в Невидимия свят!" И казвам: „Един от вас ще си замине. Довиждане! Всичко хубаво!" И си тръгнах.

А когато напусках „Секирица", отивам при Мария и казвам: „Мария, ние трябва да се противопоставиме на този човек. Това, което прави не е правилно - това е лъжа, измама и заблуда! И ще предизвикате властта, която е права да реагира." И казвам: „Дай да му се противопоставиме." И тя казва: „Виж какво, аз с Борис живея 50 години. Аз вървя с него. Аз не мога да му изменя и да тръгна с друг!" Ама казвам: „Той върши престъпления!" - „Престъпления, непрестъпления - аз съм с него!" Тогава казвам: „Довиждане! Остани си с него. Това е твоя избор." И се разделихме, и аз си тръгнах. В палатката легнах да почивам малко, целия ядосан, разхождах се до едно време. И точно тогава дойде камиона, натоварен с багажа на Елена Андреева. И след два часа аз си бях натоварил багажа, и пътувахме с камиона за София. Така, че това им го казах есента на 1975 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...