Jump to content

12. Котаракът Мачо. 12.1. Разиграването от един котарак


Recommended Posts

12. КОТАРАКЪТ МАЧО

12.1. РАЗИГРАВАНЕТО ОТ ЕДИН КОТАРАК

В този дом аз видях, заварих и се срещнах с един черен голям котарак! Беше добре охранен и гледан. И дори беше сресан добре! Казвате: „Как е възможно да се сресва котарак?" - Така, взимаш един гребен и го решеш. Не съм срещал, и не съм виждал такъв голям котарак досега! Откъде беше дошъл, как беше дошъл, как е отглеждан, аз не питах. Но онова, което преживях с този котарак, ми стига! Беше невероятно, и такова разиграване никога не съм преживявал в живота си! Разиграване не от хора, а от един черен, голям котарак! Още от самото начало на нашето запознанство имах няколко неприятни случки с този черен, огромен котарак. Противен котарак за мене! Идваше ми да го хвана за опашката, че като го завъртя около себе си, да го захвърля и да го изпратя в дън земя казано на обикновен език. Да го изпратя много далече, та да се затири някъде, и да не се връща повече!

Няколко пъти споделях с Мария за моето желание да го хвана този котарак за опашката, и да го запратя на некъде, където да не се връща никога. Тя ме поглежда уплашено, и ме пита: „Ти си много суров и жесток човек към животните!" Казвам: „Аз да съм суров? Напротив, аз съм много мек човек отвътре, и съм много хрисим при това, но като гледам как този котарак тука разиграва всички, и прави разни комедии и трагедии, идва ми да го махна още сега, че да изчезне както той, така и режисьора му, който чрез него му подава различни роли да ни разиграва!"

Тя ме поглежда, разбира какво искам да кажа и прибавя: „В този дом всеки си има своята служба. И този котарак си има своята служба." - „Ще видя аз неговата служба, докъде аз мога да го изтърпя." И казвам: „Ти знаеш ли, аз там, където съм отглеждан, ние хващахме тези малки котараци за опашките, и като ги завъртявахме няколко пъти около себе си, и ги изпращахме на 10-20 метра от нас. Ами ти знаеш ли, там, където аз бях, имаше един такъв израз: „Ще те хвана за опашката, и ще те тепам като маче у дирек!"

Мария казва: „Какво значи това?" Казвам: „Това, че котките там не се казваха котки, а се казваха мачки. А котаракът не се казва котарак, а се казва мачок. А малките не се казват котета, а се казват мачета. Та, ще го хванем за опашката, и че го тепам у дирек!" А дирек значи стълб. Това беше едно много голямо предупреждение, когато се карахме децата помежду си и се заплашвахме един другиго. Така че този мачок, ако го хвана за опашката, единствено, требва да го тепам у оня там дирек, дето е във вашия двор. Тя ме изглежда и казва: „Жесток си ти човек! Нямаш отношение към животните!" Казвам: „Какво отношение към животните аз трябва да имам, когато този мачок, който ти го наричаш Мачо, откакто съм дошъл в този дом, той все ми пречи да работя!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...