Jump to content

12.10. Котаракът Мачо изчезва


Recommended Posts

12.10. КОТАРАКЪТ МАЧО ИЗЧЕЗВА

Така, че идваме до финала. Най-беше интересното, когато се разболя Мария 1975-1976 г., и всички вече виждахме, че тя си заминава от този свят, и че това бяха нейните последни дни. И тя повече беше полегнала на легло, и не можеше да се движи. Тогава този котарак се разхождаше насам-нататък и мълчеше, и гледаше уплашено. Обаче, дойде време, Мария си замина, почина, погребаха я. И след време аз отивам при тех, аз не присъствах на погребението на Мария, защото аз не знаех, че си е заминала - бях в Своге. Пък и да бех знаел, нямаше да отида на погребението, защото аз каквото трябваше, направих. С нея се разбрах, с нея се сбогувахме. И това нещо аз съм го описал.

И така, може би след една седмица след нейното погребение аз отивам там, Станка - къщната помощница и слугиня ми казва следното: „Ти знаеш ли какво стана?" - „Какво стана?" - „Ама казва Мария в момента, когато си замина, в същия момент този котарак изчезна, напусна стаята и къщата. Беше отворена вратата и той никога вече не се върна тук. Къде отиде, къде се свря - никой не разбра!" Това беше прието много драматично в този момент. И всички бяха потресени от напускането на Мачо, на котаракът Мачо. Значи те не бяха потресени от заминаването на Мария, защото тя боледуваше последните 6-7 месеци, и всички виждаха и очакваха, че ще дойде време, когато тя ще си замине, когато тя ще почине, и ще бъде погребана! Дойде това време, тя почина, погребаха я, и край. Обаче, напускането на този котарак Мачо се прие не само като поличба, не само като знак, а като нещо много важно. Като, че ли много важен човек е напуснал този дом! Да, беше много важен човек, най-важния човек в този дом - най-големия враг на този дом, който беше влезнал в този котарак! И онзи, който го направляваше отгоре - бяха свързани с едно.

Онзи беше горе - този, който правеше сценария, беше режисьора, а този котарак Мачо - с вирната опашка и с рева на магаре, беше главния изпълнител. И той си изпълняваше много добре своята роля!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...