Jump to content

15.10. Изкачване на Салоните - Рила, 1973 г.


Recommended Posts

15.10. ИЗКАЧВАНЕ НА САЛОНИТЕ - РИЛА, 1973 ГОДИНА

Така, че той постепенно-постепенно се възстанови през зимата. През пролетта той се възстановяваше. И дойде лятото на 1973 г., и тогава решиха да се качат на Салоните, за да могат да оздравеят напълно, да могат от там да получат сила и енергия, и да си продължат своята работа. Борис тогава не можеше да се движи. Закараха го там до хижа „Вада" с кола, след това го качиха на кон. И той така, качен на кон стигна до Салоните, като един водеше коня за юздите, а друг вървеше и придържаше Борис да не падне от коня. Така часове на ред, метър по метър Борис се изкачваше на Салоните. А Мария Тодорова, също не можеше да се движи тогава. И тогава се намери още един кон. Мария се качи на коня. И този кон също, трябваше да има един човек, който да го води и друг, който да държи Мария, за да не би да падне от коня. Така, че Мария и Борис бяха качени на коне, като всеки кон се водеше от един човек чрез юздата, а друг ги придружаваше и ги крепеше отстрани.

Така, че беха качени горе. Пет-шест коня, натоварени с багаж вървяха след нас и бяхме се качили на Салоните. А аз бях се качил преди това. Бех си разпънал палатката на моето място. И там през цялото време аз лекувах Борис. И какво? Аз там бех взел един апарат за кръвно и една слушалка, и една лекарска чанта с лекарства, антибиотици, банки - всичко това с което съм лекувал Борис долу. Добре че не се наложи да изваждам тези неща, защото беше горе много високо. Те живееха в палатки. Така, че много пъти там аз съм сънувал как Мария си заминава, и как една цяла процесия я сваляха мъртва долу в София. И няколко пъти й разказвах тези мои сънища. Тя ме оглеждаше и казваше: „Да, това е верно, искат да ме ликвидират и искат да ме премахнат, за да се доближат до Борис, и да правят с него каквото си искат! Но аз този въпрос не го решавам, аз съм го поставяла този въпрос пред Учителя и Той ще реши."

Така стояха нещата през лятото на 1973 г. И накрая, есента Борис и Мария решиха да се приберат отгоре. И те се прибраха. По ония години, онази година, когато Борис беше болен, тогава Мария ме допусна да се кача на тавана и да търся разни архивни материали, които аз ги намерих, които аз ги опаковах, и ги сложих в няколко чувала. И след това тези чували стояха доста време, защото бяха укрити там на един таван. А на този таван, още по времето на Мария и Борис, ние бехме там сложили много беседи, много беседи и бяхме го направили така, че никой нямаше да подозира, че там има скривалище.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...