Jump to content

17.3. И преди и сега Учителя Дънов се отхвърля


Recommended Posts

17.3. И ПРЕДИ И СЕГА УЧИТЕЛЯТ ДЪНОВ СЕ ОТХВЪРЛЯ

Така, че тя беше добила вътрешно убеждение, че тука нещо ще се случи. Сега, по онова време тя имаше убеждението, че тя ще дочака времето, когато ще има по-добри условия за работа, и когато общественото мнение ще се промени в полза на Учението на Учителя, което до онзи етап беше отрицателно. А що се отнася до официалните власти, те Го забраняваха и преследваха! То беше отхвърлено и се преследваше. И което е най-интересното - през времето на Школата църквата, властите, обществеността обвиняваха Учителя Дънов, че бил комунист.

А след като Той пусна комунистите в България и издаде властта, от 1945 г. до 1989-1990 г., то тези комунисти говореха срещу Учителя, че Неговото Учение било фашистко. Има издадени такива материали по онова време. Така, че тия също говореха срещу Учителя. Той ги спасяваше от смърт, а сега говореха, че бил фашист!

Ето, от 1990 г. до 2006 г. са минали 16 години. Политиката е същата по отношение на т.н. последователи на Учителя. А защо? Макар, че са дали някакви привидни условия и свободи, те внедриха в т.н. ръководство на Братския съвет свои хора, платени, доносчици и им нареждаха какво да правят, и какво да не правят. А те изобщо не знаеха как са нещата, изобщо нямаха представа от Школата на Учителя. Откъде ще имат представа? Няма откъде, освен от „Изгревът". А те го отхвърлят!

А за да се дойде до „Изгревът", трябваше да се премине през оная торба, която всеки път, при всяка среща с Мария аз слагах по някой и друг лист написани спомени. Така, че много пъти аз имах горещи спорове с нея, като утвърждавах, че това, което смята, това се отнася за една друга епоха, и че това се отнася в следващата епоха на човечеството, при което тя не се съгласяваше. И тя казваше: „Ти не вярваш на Учителя, и не ми вярваш!" Казвам: „Вярвам! Вярвам, че твоите думи са верни и са истина, но виждам, че ти вече си възрастна. Ти няма да имаш време и сили, за да направиш нещо."

И аз виждах, че те се заблуждаваха в оценката си по онова време в което те живееха. Те още не разбираха, че са възрастни хора, че са баби и старци. И че нямаха време, нямаха физическо време, а трябваше тази работа да се завърши. И това е. Но те това не го разбираха. Те смятаха, че те движат обществото и историята на света. А това беше една голяма заблуда!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...