Jump to content

19.7. Общата трапеза на салоните и бурята


Recommended Posts

19.7. ОБЩАТА ТРАПЕЗА НА САЛОНИТЕ И БУРЯТА

И така, бяхме веднъж на Салоните - на Рила. Там летувахме. Беше 1972 г. Тя е на 74 години. И бяха дошли на гости, това мисля беше някакъв си празник, да това беше 27-ми, защото тя на всяка дата на 27 юли, на 27 август, 27 септември, тя даваше общ обяд, и викаше много приятели. Така, че тогава на Салоните имаше 10-15 човека и доколкото си спомням, тогава Драган Петков взе и скова няколко подвижни маси, понеже той имаше тези умения. И за 2-3 часа той ги скова, сложиха ги, седнаха над 12-14-15 човека. И яденето беше готово, всичко беше сложено.

Но в този момент започва да духа вятър, ту превалява, ту спира дъжд, ту превалява, ту спира дъжд. И този ден тя беше го нарекла на Учителя. А как ще го нарече на Учителя, когато трябва да се сложи обяд, когато трябва да се направят молитви и т.н., обаче, времето не позволява. Тогава тя тръгна така встрани на 10 метра. Обърна глава нагоре към небето, обърна поглед нагоре с отворени очи към небето, и започна да се моли. Аз отидох до нея, и я наблюдавам. Виждам как стои изправена, но нейния поглед отиваше и се рееше нагоре като някакъв вътрешен стълб между себе си и Бога. Тя не правеше разлика между Учителя и Божествения Дух у Учителя. Това бяха неща равнозначни. Учителят и Бог, за нея беше едно и също. За мен също бяха едно и също. Но аз виждах по дух другата връзка, която съществува между човешката душа, между Божествения дух, между Христовия дух и Господния дух. Това нещо аз съм го дал в Космогонията в „Изгревът", том I.

Така, че Мария направи един невероятен опит и направи връзка с онези същества, които бяха над Салона, които бяха горе и направляваха атмосферните условия. Спомням си, тя веднъж беше ми казала: „Ще търсиш своя вътрешен път към Учителя и Словото Му. И онова, което намериш, и което успееш да се докоснеш до него, ще го криеш от погледа на другите! Това е само твой път, и ничий друг път."

Така, че аз си бях изработил един такъв начин, и този начин аз го употребявам и до сега. Аз се крия от погледите на този и на онзи, и винаги се моля сам. Е, някой път съм се молил в присъствието и на другите при обща молитва, но аз тогава изгубвах своя молитвен дух. Така, че преминал съм през всички етапи и през всички заблуди на онези, които ме обкръжаваха от години.

Така, че ето ние сме на Рила на Салоните. Бяха дошли хора от лагера и, трябваше да се направи обща трапеза. Защото всеки месец на 27-мо число - деня на заминаването на Учителя, Мария правеше обяд и викаше и събираше приятелите. Така, тя беше нарекла себе си след заминаването на Учителя и винаги спазваше 27-мо число на всеки месец. Така, че трябваше да се сложи обеда горе на Салоните, горе, където е природата сурова и където се менеше времето на всяка минута - ту вали, ту вятър, ту пече Слънцето. Беше сложена масата и запръскаха капки. И тогава Мария видя, че всичко ще бъде отнесено от бурята, и ще се развали нейния труд, и ще се развали онзи обед, който тя беше нарочила за Учителя. Та отиде настрани, 10 крачки направи и започна да се моли на Учителя. Аз лекичко напуснах масата и отидох в страни, за да я наблюдавам.

Картината бе невероятна за гледане и за слушане! Едно изправено тяло, като че ли е побито като стълб, виждаш една черупка - едно човешко тяло. И зор поглед нагоре към небето, и като че ли Мария я нямаше в тялото си, а беше се измъкнала, и като ракета, тръгнала от Земята към небето - към небето, за да иска помощ, и за да поднесе своята молитва към Учителя, да й се дадат малко условия на Земята, за да проведе този обяд, който тя беше нарочила за Учителя! Може би така минаха няколко минути. След това тя отвори очи и леко-леко, полека-полека отиде до тенджерата, до голямата тенджера, където беше направена супата. Тя взе черпака, и започва да сипва в чиниите супа. Аз взимах тези чинии и ги разнасях по масите. Така времето се изчисти и ние имахме 30 минути, за да свършиме обяда по най-бързия начин, като беха се направили всички молитви, които се правеха и формули, които трябваше да се изрекат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...