Jump to content

20.8. Записът на хор от Франция на плоча и артилерийски огън срещу „Малкият дом"


Recommended Posts

20.8. ЗАПИСЪТ НА ХОР ОТ ФРАНЦИЯ НА ПЛОЧА

И АРТИЛЕРИЙСКИ ОГЪН СРЕЩУ „МАЛКИЯТ ДОМ"

Така, че това беше първия случай, когато беше докаран някакъв запис. Чак по-късно през 1972 г. Филип Стоицев организира записването на песни на Учителя по негова хармонизация, и беше записана и Паневритмията. Но това беше 1972 г., а тази плоча се въртеше цели 10 години от последователите на Учителя. И по това време беха казали, че Бертоли е записал и донесъл някаква плоча с изпълнение на хор от Франция. И като се каже, че има записана плоча, всички ахваха, защото това нещо в България не можеше да се случи. Те правеха всеки месец обиски срещу последователите на Учителя, че някой ще разреши да се направи запис на песните на Учителя! Това беше изключено! И дори държавата да беше разрешила, те щяха да се изпокарат, да се избият кой да се представи, и кой да свири и кой да не свири. И тогава настоявах аз, Борис помоли когото трябва, и Бертоли донесе тази плоча. Аз бях закупил предварително един грамофон, за да може да слушаме такива плочи в дома на Борис и на Мария.

И аз пуснах плочата, чу се някакъв хор, и в момента, когато се чу този хор Мария се заслуша, и видях как от далечината, от края на Безкрая тръгна един тъмен облак, стрелна се като стрела, и дойде тука над къщата на Мария и Борис, и я атакува!

Беше невероятно изживяване! Идваше един непознат ураган, един друг свят, враждебно настроен срещу този „Малък дом"! И той идваше чрез т.н. изпяти песни на Учителя. Такава вълна на враждебност се стовари върху нас, че аз потреперих! Погледнах Мария, тя изведнъж започна да трепери, не можеше да издържи и казва: „Спри го това, защото те ще ме ликвидират, и ще ни ликвидират всички тук!" Аз спрях, спрях.

Като че ли артилерийски огън се стовари върху къщата! Аз едвам издържах! Една подтискаща атмосфера, нямах въздух за дишане, и излезнах навънка да дишам чист въздух! Какъв чист въздух? Аз тогава разбрах, че причината за това да не мога да дишам не е за това, че нямам въздух, а просто бех блокиран отвътре. Беха ми ударили жестоко тялото!

Така, че бяхме се свързали с тяхното изпълнение на онези там от Франция михайловистите, и чрез техните песни дойдоха онези сили, които бяха закачени за тях, и чрез музиката ни атакуваха жестоко! Това някой ще каже, че аз си го измислям! Няма такова нещо! Няма такова нещо, защото аз едвам издържах и реших да напускам, за да мога да избягам от тази бомбардировка!

Мария казва: „Аз не съм добре! Ще си легна." И каза, че не е добре и ще се постарае да почине. Аз си тръгнах. Беше някъде към 11,30 - 12 часа през нощта. И аз си тръгнах. След това пътувах пеша. Докато стигна до вкъщи, има некъде към 10 километра. Тогава нямаше транспорт, и аз пеша. Пътувам един час пеша, бях млад и се прибрах у дома.

И таман отидох у дома, таман легнах, след 1 час Борис ми звъни по телефона и казва: „Ела Вергил, че Мария е много зле!" Поглеждам аз часовника, вече е един часа и половина. Обличам се и полека-полека, обратно в два часа през нощта, аз отивам в дома на Мария и Борис.

Тя беше атакувана жестоко, имаше висока температура, трепереше цялата! И вече се усещаше, че тя няма да може да издържи, и ще си замине!

19 май 2006 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...