Jump to content

21. Всяка къща, трябва да има гръмоотвод. Гръмоотводът на покрива на „Малкият дом". 21.1. Братският съвет и песента „Писмото"


Recommended Posts

21. ВСЯКА КЪЩА, ТРЯБВА ДА ИМА ГРЪМООТВОД.

ГРЪМООТВОДЪТ НА ПОКРИВА НА „МАЛКИЯТ ДОМ"

21.1. БРАТСКИЯТ СЪВЕТ И ПЕСЕНТА „ПИСМОТО"

След заминаването на Учителя през 1944 г., още на 1 януари се оформя Братски съвет. По-късно, през лятото го оформят още веднъж. И целата тази история аз съм я описал, споменал съм я в „Изгревът", том II и том III. Но ще дойде време, когато ще бъдат публикувани самите документи и оригинали.

Така, че Учителят още в 1923 г. Се противопоставя на Неговите последователи да правят организация, да избират Братски съвет, да се регистрират. И Той изпраща онзи прочут текст от три изречения, върху който текст после Той създава и мелодия. И тази песен се нарича „Писмото". Историята на тази песен е публикувана в „Изгревът".

И което е най-важното, в „Изгревът", том I аз поместих оригиналния текст на тази песен „Писмото". Този музикален текст ми беше предаден от музикантката Мария Златева. Този музикален текст е бил записан от музиканта Иван Кавалджиев. Така, че този музикален текст беше оригинален и никой не можеше да каже, че това не е верно. Освен това, всички музиканти по времето на Учителя са я изпълнявали и след това. Но никой не се подчинява на тази песен, и на волята на Учителя.

Ето, в „Изгревът" том, XIX накрая, аз публикувах собственоръчния текст на „Писмото", излезнал от ръката на Учителя. И долу под самия текст съм посочил къде какво, трябва всеки да си прочете. Но това никой не го чете днес, никой не купува „Изгревът". И за това нищо не може да се направи.

И провалът на онова поколение от 1945 г. продължи и за поколението след 1990 г. Тези неща са завързани, навързани са като синджир марка. И кое е най-интересното? Най-интересното е, че си създават, оформят си Братски съвет, разни комисии. И което е най-важното - не се консултират с адвокатите.

А тогава законодателството след 9 септември се променя, комунистите налагат друго законодателство, друг ред. И там законите се сменяват всеки месец, и всяка година, докато се стигне до там, че първо се взимат някои имоти на Братството 1947 г. И по-късно се разрушава и самия Салон. Това нещо аз съм го описал в „Изгревът", том I, том II и том III.

Така, че се сбъдва онова, което Учителят е казал на времето, че: „Човек, за да бъде хлебар и да меси хляб, трябва да има най-малко 5 висши образования." Откъде накъде 5 висши образования? Ами този човек, който меси хляба, меси тестото, ами той трябва да има 5 висши образования, защото този човек, който меси хляба, той влага своите енергии, своя етерен двойник го вкарва в хляба. И след това онзи, който отиде и си купи хляб и го яде, той се свързва с онзи хлебар. И ако онзи е един прост човек с второ, трето отделение, ами точно простите хора ще влезат в теб. Но ако онзи има 5 висши образования, ще дойде друго, други влияния ще дойдат в теб. И не само ще напълнят стомаха ти, но и ще те повдигнат нагоре. Ще те повдигнат и ще ти докарат идеи в ума -поне една идея от всеко едно висше образование на този хлебар. А там на Изгрева какво става? - Мозайкаджии, дърводелци, занаятчии. И така започва великия провал още от 1945 г.!

И което е най-важното, трябва да стигнем до издаването на книгата „Учителят". За издаването на книгата „Учителят", аз съм публикувал някой неща и в I и във II и в III том на „Изгревът".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...