Jump to content

21.13. Апокрифното издание на песните на Учителя


Recommended Posts

21.13. АПОКРИФНОТО ИЗДАНИЕ НА ПЕСНИТЕ НА УЧИТЕЛЯ

И сега, кое е най-интересното? Най-интересното е, че след доста време - некъде след 1980 г., Борис се опъна и реши да направи ново издание от песните на Учителя. Извади двете папки с онези ръкописни страници, които ги е пазел навремето Боян Боев. Предава ги там на Мара Славова, ходи при нея. Той пее песните, а тя ги записва. И аз питам Мара Славова: „Вие как записахте тази Песнарка? Работихте ли с оригинала, с черния тефтер?" Казва: „Не." - „Ами с какво работихте?" - „Ами казва той донесе две папки с оригинални нотни текстове." - „По тех ли работихте?" -„Не казва, брат Борис пееше, а аз записвах." Ама казвам: „Чакай бе, нали има оригинален нотен текст?" - „Да казва, ама той много хубаво и много правилно пее!" Ще проумеете ли?

Представяте ли си?! А тя е музикантка, музикален педагог. И вместо да иска от него: „Дай тука оригинала, черната тетрадка. Дай да видиме тези оригинали, останали от времето на Боян Боев. Дай да видиме тези нотни текстове и да работиме по тех." Тя остава това, а слуша как Борис пее, и тя записва. И след това ме уверява, че Борис много правилно и точно е пеел. Е, какво ще кажете? Нали провала е пълен? А защо се заблуждава Мария Славова? Ами то си има причина за това.

На времето Петър Филипов ми обясняваше и показваше хороскопа на Борис Николов, и казваше: „Той има тук една квадратура от еди кой си в еди кой си дом. И успяваше казва да ги замотае, и след това така да ги замотае, че ги владееше отвътре, и си правеше с тех каквото иска! И то главно жените!" Та тази квадратура му беше дадена в хороскопа, и той я използваше. А това нещо аз го видях и по-късно с онези жени, които дойдоха след заминаването на Мария Тодорова в неговия дом. За тях изобщо не искам да говоря, но може би трябва да кажа и нещо по този въпрос. Така, че онова, което Мария ми каза: „За човекът, който жертвах всичко в този живот и в този живот се посветих на Борис, той ми направи най-голямата беля и зло, което целия Изгрев, ако беше се събрал, не би могъл да ми направи!"

Ето, това нещо аз го заварих. И проблема с песните остана, защото изчезнаха двата тефтера! И което е най-важното - аз не съм музикант. Аз не съм музикант, аз не мога да свиря на някакъв инструмент, аз не мога да чета музикален текст, но това, което ви казвам е верно, защото тя изповядваше пред мене, и аз записвах всичко.

И сега сме 2006 г. - 30 години откакто си замина Мария Тодорова. И няма следа, никаква следа от тези двата оригинални тефтера, в които са записани песните от Учителя! И няма никаква следа от двете папки, в които са се намирали оригиналните текстове на записаните песни на Учителя по времето на Школата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...