Jump to content

22. Туристът с раницата и белите коне на руснаците. 22.1. Защо се изгарят братските пари и десятък


Recommended Posts

22. ТУРИСТЪТ С РАНИЦАТА И БЕЛИТЕ КОНЕ НА РУСНАЦИТЕ

22.1. ЗАЩО СЕ ИЗГАРЯТ БРАТСКИТЕ ПАРИ И ДЕСЯТЪК

Събитията след 1957 г. и следващите събития, довеждат Братството до съдебен процес. И съдебния процес завършва. Борис Николов и Жечо Панайотов са осъдени и са в затвора. А на колко години са осъдени? Това ще си прочетете в „Изгревът", том III, с. 220, 262-263 - как и защо са осъдени. Там е обвинителния акт и решението на Съда.

И което е най-интересното, че след заминаването на Учителя Дънов от този свят, ръководител на Братството става Тодор Стоименов, който е един от тримата първи ученици на Учителя. Понеже той е работил в некаква фирма и все пак знае, че има закони, които трябва да се спазват, и той е имал отношение към държавата като институция, и е знаел, че трябва да се спазват законите. И много често е повтарял, че трябва да се спазват законите на държавата. На това никой не обръщал внимание. А защо никой не обръща внимание? Ами защото така се развиват събитията, че той също не спазва законите на държавата и започва да гори братските пари, които оставя Учителя в печката на дедо Ради.

Така, че може би към десетина човека са знаели, че той е горял братските пари. Но по време на процеса са мълчали, защото той вече е бил умрял, починал и не са смеели да разкажат тези неща, защото законите тогава са били много строги към онези, които горят държавните пари. Щели да изпратят много хора още в затвора. И затова всички са мълчали, и не са смеели да кажат дума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...