Jump to content

22.10. Сънят на Мария Тодорова за белите коне


Recommended Posts

22.10. СЪНЯТ НА МАРИЯ ТОДОРОВА ЗА БЕЛИТЕ КОНЕ

И сега, кое е още по-интересното? Преди да дойде Хрушчов с неговата делегация, Мария сънувала сън, сънува сън как идват бели коне, минават през Дунава. И над тех яхнали, идват руснаците, и казали на Мария: „Ние идваме, минаваме през Дунава на нашите бели коне, за да ви освободим от робството и да ви освободим от мрака!" Тя го запомнила, записала го. И не може да си обясни какво ще стане по-нататък. Идва Хрушчов, дава нареждането, но това нещо никой не го знае.

И Мария веднъж отива пред затвора както ходи всяка седмица, за да носи продукти на Борис. И така го разговаря на входа, и точно по това време излиза онзи, който е бил управител на Софийския затвор. А той знае Борис, че е майстор мозайкаджия, че ръководи бригади по строежи в София. И се обръща към него, и казва: „Спокойно Борис! Още малко Борис! Не бързай Борис!" И си заминал. Това озадачило Борис много, и още повече Мария. И след една седмица виждат как всички там, които са в затвора като чиновници не напускат свободното си време, а цела нощ с лампите светят и работят. А през това време те подготвят документите и списъка на онези, които трябва да бъдат освободени.

И така, на 1 януари 1963 г. Борис е освободен от затвора. Той отива в своя дом. Мария го посреща. След това той отива следобед да си вземе своето затворническо куфарче. И след като идва, с Мария отиват на планината, за да починат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...