Jump to content

23. Истината и лъжата в лоното на планината. 23.1. Борис и Мария на планина


Recommended Posts

23. ИСТИНАТА И ЛЪЖАТА В ЛОНОТО НА ПЛАНИНАТА

Днес е 20 май 2006 г.,9ч. без 10 мин

23.1. БОРИС И МАРИЯ НА ПЛАНИНА

От 1 януари 1963 г. Борис Николов и Жечо Панайотов излизат от затвора. И което е най-интересното, Борис се връща у дома. Мария се радва. След това той отива след няколко часа, за да си прибере багажа, който е бил в едно сандъче на затворник, и си го донася. На следващия ден Мария взима Борис и тръгват, качват се на Витоша, отиват в някаква хижа, за да може Мария да бъде сама с Борис, понеже знае много добре, че през това време ще почнат да идват върволица от хора и да откраднат Борис от нея.

Обаче, неговата рождена сестра Цанка Екимова и брат му Николай Дойнов и Стефан Дойнов научават, че Борис е освободен, отиват у тях, търсят го, а той го няма. Станка казва: „Излезнаха, отидоха и се качиха на планина." И те казват: „Каква планина бе? - На 2 и 3 януари, зимно време планина." И тя казва: „Няма ги!" - „Ти лъжеш!" - „Ето, елате, проверете." Проверяват, ходят, обикалят - няма никой.

Всички са бесни на Мария, че е откраднала техния брат. Откраднала е техния брат от Братството и си го е присвоила! Та това е първата реакция на всички срещу Мария, след излизането на Борис от затвора. По-голяма крадла не са виждали! Да открадне жив човек! Да открадне рождения им брат! Какво безобразие! Всички са се възмущавали тогава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...