Jump to content

27.3. Втората молба - да получа медальона


Recommended Posts

27.3. ВТОРАТА МОЛБА - ДА ПОЛУЧА МЕДАЛЬОНА

Втората молба бе, да ми се предаде един медальон, който висеше върху врата й. А този медальон какво представляваше? Вътре имаше един малък портрет на Учителя и имаше 10-15 косми от косата на Учителя. Обикновено Учителят Се е решел с гребен и на гребена остават косми. И всеки, който е бил, прибира гребена, и прибира и космите. А онези, които са били до Учителя, това е Паша, това е Савка, това е Мария, това е Елена. Така, че в нейния медальон имаше и косми на Учителя. Освен това, на мен ми трябваше този медальон, именно, заради тези косми от косата на Учителя, защото това беше най-важното доказателство, че това са косми от косата на Учителя.

Между другото, аз също имах един такъв малък кичур и знаех, че това е от Учителя. Но все пак ми трябваше и медальона на Мария. Сега, кое е най-интересното? Най-интересното е, че аз знаех, че има един кичур, отрезан от косата на Учителя, и се намираше в един цилиндър, който беше запечатан, и Борис го държеше. Аз исках да ми се предаде този цилиндър и тази коса на Учителя, за да може да я съхраня за следващите поколения. Тя ми беше обещана, но тя не дойде при мене. А защо не дойде при мене? Ами, защото медальона Борис го предаде на една друга жена. И питам го: „На кого предаде ти медальона?" Ами казва: „Аз го предадох на една сестра, към която Мария имаше много голямо сестринско отношение." Казвам му: „Това е гола лъжа! Мария нямаше сестри, с които тя да споделя. Това е лъжа от теб." Направо му го казах. И аз разбрах след това, че той беше предал медальона на Милка Кралева. Беше предал и космите на Милка Кралева - на баща й. И те накрая изчезнаха!

Така, че знаех, че Мария нямаше приятелки. Това всичко го знам. Аз го знаех от нея. Така, че той ги предаде на жена, която искаше да я привлече към себе си, дори искаше да се ожени за нея. Представяте ли си?! Той е на 75 години, искаше да се ожени за 25 годишна жена! Как ви се струва тази работа? Това е онзи случай за който говори Стоянка Илиева в своите спомени, и когато Учителят казал: „Когато едно старо бунище се запали, гори и спиране нема!" Е, това е същия случай! Отнасяше се за Борис Николов. [Виж „Изгревът", том VIII, с. 64-65.]

И така, тя затвори очи, след като аз изказах своята молба. И след няколко минути тя отваря очи, връща се в тялото и казва: „И този въпрос се разреши в твоя полза." Но не стана така. Накрая Борис го реши в негова полза. Предаде нещата на други хора, и те изчезнаха! Така, че те ми попречиха така както трябва и така, както можеха. А защо ми попречиха? Ами, защото бяха врагове! Той беше враг и на най-близкия си човек, който се бе жертвал за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...