Jump to content

Заключителни слова


Recommended Posts

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ СЛОВА

1. Този материал беше подготвен през 1988 г., когато бях на 50 години. Минаха 18 години и през 2006 г. аз реших да го приготвя за печат. И точно на 14 май 2006 г. аз започнах да го записвам на касетки. Записани бяха 14 касетки по 90 минути едната. Бяха предадени на Полина да ги изслуша и прехвърли на машинописен текст чрез компютъра. И от тогава този материал чака времето си, за да се отвори време за печат.

2. Полина направи корекция и разпечатка, която ми изпрати. Аз го прочетох отново внимателно и сложих някой допълнения. И най-важното бе, че аз сложих подзаглавия, за да се разбере за какво става дума. Аз също отначало не можех да се ориентирам в материала, но сега с подзаглавията всичко се разбира.

3. Отбелязани са датите и часовете, когато съм диктувал материалите - от 14 май 2006 г. до 29 юни 2006 г.

Когато започвах да диктувам за запис, аз почти не си спомнях какво съм говорил преди това и докъде бях стигнал. Затова може да ви се струва, че има повторение на лица и събития. Искам да ви уверя, че няма никакво повторение! Това са точки от една окръжност и всяка точка е на различно място и време от центъра, но съставляват самата окръжност. Всеки разказ има различна гледна точка и защищава съвсем друга цел.

4. В „Изгревът", том I. (2. изд. 2011) са представени опитностите на Мария Тодорова. Включени са 24 снимки - от № 17-40, и материал от с. 125-394.

През 1996 г. излезна „Изгревът", том V с нейните спомени. Тогава смятах да включа и този материал, който изнасям сега, но се спрях, че щяха да ме обвинят, че съм враг. Но сега, след като излезнаха 30 тома на „Изгревът" и съм направил 57 концерт-рецитала, и съм публикувал 59 томчета оригинално Слово на Учителя, и съм раздал на 100 човека 25 концерт-рецитала на CD, то вече не могат да кажат, че съм враг!

Врагът им е друг! Той е посочен.

5. Материалът, който е диктуван, е на говорим български език. Аз така говоря, така мисля и така се изразявам. И всеки разбира за какво говоря, но на никой не му изнася да ме слуша, да чете и препрочита „Изгревът"! Аз съм си свършил моята работа. Остава те да си свършат своята работа и да четат „Изгревът".

Знам, че ще дойде времето, когато ще го четат, но това е за едно друго поколение, което трябва да дойде. Аз за него работя! Това го знам от много отдавна!

6. Това, което изнасям е запис на гласа ми на „прима-виста" както казват музикантите, без предварителна подготовка. Това е дело на Онзи, Който ме е ръководил. А ако на някой не му изнася, да не го чете! Те точно това правят и го отхвърлят!

Нека да го отхвърлят! Това не е за тях! А за другите!

7. Има публикувани снимки с Мария Тодорова и Борис Николов в „Изгревът", том XXII, както и в други томове. Накрая ще ги обединим всички и ще ги издадем всички. А защо ли? Доказваме, че такъв човек е съществувал. И го е имало на Изгрева.

8. Това, което сега изнасям, заедно и с другите материали и истории за песните на Учителя Дънов, ще бъдат публикувани в отделен том за Мария Тодорова. Той е вече подготвен и чака времето да се отпечати.

И тогава ще видите какво означава Школа на Бялото Братство и на Черното Братство под един покрив. Нали така Учителят накрая разреши въпроса. И едните и другите ще бъдат под един покрив, защото вървят заедно откакто свят светува чрез човешкия род на Земята.

9. Предупреждавам ви, че всичко, което съм изнесъл е Истина! И ако се опълчите срещу написаното от мен, ще имате работа с онези хвъркати архангели, които охраняват Школата с меч и с копие!

И прошка от тех няма! Затова изнесохме тяхната история на последният концерт-рецитал през 2014 г. Проучете я. Вижте я. Тя ви очаква.

Амин!

10. Днес е сряда,28 януари 2015 г., 19.10 ч. Подреждам материалите за „Изгревът", том 31, който предстои да бъде бъде предаден за печат.

11. На 22 януари 2015 г. предадохме за печат том 30. А това бяха спомените на Сава Калименов.

12. За да се свърши една Божествена работа трябва един човек от Небето да се съедини с човек от земята. Това го дочаках да се случи.

Амин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...