Jump to content

1. Имотите на богатите братя


Recommended Posts

1. ИМОТИТЕ НА БОГАТИТЕ БРАТЯ

Разказва Борис Николов

Възрастните братя заобикалят Учителя една вечер и Го запитват: „Учителю, на кого да оставим имотите си?" А те бяха богати братя, повечето бяха адвокати, учители, търговци и бяха с различни професии, и с много пари. И с имоти!

Учителят отговори: „Ще ги оставите на държавата." Те изпадат в паника! Те смятаха, че Учителят разбира от духовни работи, но не разбира от материални работи. А те са били специалисти по имотите. Тези имоти си ги запазиха.

И какво стана по-късно?

На 9.IX. 1944 г. комунистите идват на власт. Първо национализираха банките и взеха парите им. Изкараха закон, че нямат право да владеят повече от 200 декара ниви и имот. Смениха банкнотите от войната, където ги печатаха германските дивизии и чрез тях изкупиха всичко от България, като пити кашкавал, тенекии със сирене, тенекии с мед. Изкараха закон за едрата градска собственост. Имаш право само на един имот за ползване -къща, апартамент, место. Останалото го национализираха.

Всички упрекваха комунистите за това беззаконие. Ноте изпълниха Волята на Учителя!

Те нали Го питаха за имотите си? И Той даде решението Си. Те не го изпълниха. Но го изпълниха комунистите. Само те можеха да го изпълнят.

Запитвам един: „Защо не послушахте Учителя, и не си предадохте имотите на държавата?" - „Абе ти луд ли си? Че ние имаме жени, деца, внуци и всеки чака наследство. Веднъж споменах, че трябва всичко да предам и препиша на държавата, а те ми казаха, че ще ме обявят за луд и че ще ме вкарат в Лудницата. И щеха да го направят!" - „Тогава защо псувате и обвинявате комунистите? Ето, те изпълниха Волята на Учителя." - „Налага се да обвиняваме някого. На тех им се е паднало да ни носят греховете, гдето сме ги направили".

Много им беше трудно отначало на комунистите, но изпълниха волята на Учителя Дънов. Така са нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...