Jump to content

2. Ул. „Опълченска" 66, Учителят и комунистите


Recommended Posts

2. УЛ. „ОПЪЛЧЕНСКА" 66, УЧИТЕЛЯТ И КОМУНИСТИТЕ

бележки на съставителя Вергилий Кръстев

2.1. Къщата на Петко Гумнеров на ул. „Опълченска" 66 е къща близнак с къщата в която живеят родителите на Георги Димитров, брат му Тодор и сестра му Елена.

Виж „Изгревът", том I (2. изд. 2011), с. 546-553 - „Учителят, Георги Димитров и Третият Интернационал".

2.2. За спасяването на семейството на Георги Димитров, разказва и Василка Иванова.

Виж „Изгревът", том III, с. 56.

2.3. Снимките на ул. „Опълченска" 66 са публикувани в „Изгревът", том XII.

2.4. Учителят Дънов за Болшевизмът и комунизмът - „Изгревът", том XXII, с. 616-649.

2.5. Учителят за частната собственост, класовата борба, комуните и колективното съзнание - „Изгревът", том XXII, с. 650-694.

2.6. Учителят на ул. „Опълченска" 66 спасява много пъти Георги Димитров и семейството му от полицията.

2.7. На Изгревът много от комунистите, които са в нелегалност, търсят помощта на Учителят и биват спасявани от Него. Някой от тези случай сме описали. Други случай ще почакат, докато им дойде времето.

2.8. Учителят пуска руснаците и комунистите в България. Виж „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 562-569.

2.9. Къщата на ул. „Опълченска" 66, в която са живеели Петко и жена му Гина (Ангелина) Гумнерова, бива завещана на Василка Иванова, защото тя се е грижела към 20 години за къщата и за тях. Василка се премества на Изгрева на стари години. След нейната смърт, комуниста-анархист Никола Антов, който е бил председател на Финансовия съвет в Братския съвет, от името на Братството подарява - дава завещаната къща на музея на Георги Димитров. Той е комунист и го предава на комунистите.

2.10. Учителят Дънов има решение за този случай.

Виж „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 546-553, където е казал на с. 549 - „Никакъв аралък между нас и III Интернационал". Прочетете си случката с оградата и я вижте на снимките в „Изгревът", том XII, № 3, 5, 11!

2.11. Към 2014 г. на входа, където е влизал Учителя Дънов, както и в стаята Му, е настанено някакво семейство. Е, може и цигани да вкарат, както направиха с „къщата с верандата", където живееше Боян Боев. И после тази къща я запалиха, тя изгоря, и те получиха от властта жилище, за да се настанят. Чудесно решение! Няма що да се учудваме! Работят срещу Учителя Дъно всички, без изключение!

Затова сега България е напълно разрушена!

2.12. Случаят как Учителят Си взима сбогом с „Опълченска" 66, е описан в „Изгревът", том III, с. 27-28. Борис Николов съобщава, че лично е организирал групата, която с Васко Искренов заснема всичко, и това бе публикувано в „Изгревът", том XII като снимки.

2.13. В последно време се опитват в салона, който е построен за музея на Георги Димитров, да се правят концерти по музика на Учителя Дънов.

Трябва да препоръчаме да си прочетат в „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), на с. 546-553.

Е, как ви изглеждат вашите концерти в салона на БКП, направен да се чества Георги Димитров и неговия музей? Хайде, отговорете си, и ни съобщете.

2.14. В „Изгревът", том XII, снимка № 11 се вижда оградата от дъски, заковани една до друга, без да има „аралък" между тях, т.е. между Учителя и III Интернационал.

Виж „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), на с. 548-549.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...