Jump to content

8.10. Каква е формата за общение на човешките души чрез „Изгревът"?


Recommended Posts

8.10. КАКВА Е ФОРМАТА ЗА ОБЩЕНИЕ НА

ЧОВЕШКИТЕ ДУШИ ЧРЕЗ „ИЗГРЕВЪТ"?

8.10.1. Има едно посвещение от Учителя Дънов, дадено чрез една опитност на Галилей Величков. Тя е публикувана в „Изгревът", том I. 1993, с. 85-87, както и в „Изгревът, том I. 2. изд. 2011, с. 98-100.

8.10.2. На времето, когато съм го записал около 1972 г., това за мен беше най-голямото откровение. Тогава комунистическата власт беше забранила и преследваше чрез обиски всякакви събирания по групи на дъновистите.

8.10.3. Проучаването днес на тази опитност през 2014 г. е пророческа, защото дава какъв е пътя на общението на човешките души към един център на Бялото Братство, което се ръководи от Словото на Учителя Дънов. Центърът е в Невидимия свят, и недосегаем за човешките ръце.

8.10.4. Важното е общението на човешките души.

Контактът на човешките души на Земята, е храна за Невидимия свят. Невидимият свят се храни чрез тези контакти, а в замяна дава енергия и сила на тези души. Същото, което става при фотосинтезата между растителния свят и човека. Ще си го проучите добре от с. 99.

8.10.5. На с. 100 е публикувано, че според Учителя Дънов контактът на душите в Школата, може да стане само чрез Словото на Учителя Дънов, което е Слово на Бога. Затова на първо място да се признае, че Неговото Слово е Слово на Бога. Първото нещо е да се направи общение на човешката душа със Словото на Учителя Дънов, което е Слово на Бога. Това е първото условие.

8.10.6. След като се направи общение на човешките души със Словото на Учителя Дънов, което е Слово на Бога, чак тогава човешките души могат да направят контакт по между си и да направят общение чрез Духа на Словото. Друг път няма.

8.10.7. Това знание, дадено чрез тази опитност на Галилей остана непозната за неговото поколение. Затова я публикувахме за онези поколения, които ще се движат от Святия Дух!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...