Jump to content

18. Завещание на Вергилий Кръстев, 4 май 2014 г.


Recommended Posts

18. ЗАВЕЩАНИЕ НА ВЕРГИЛИЙ НИКОЛОВ КРЪСТЕВ

4.05.2014 ГОДИНА

4 май 2014 г.

София

ЗАВЕЩАНИЕ

от Вергилий Николов Кръстев

живущ на ул. „Васил Друмев" № 1, ап. 16,1505, гр. София

1. Настоящото Завещание написах на 2, 3, 4 май 2014 г., собственоръчно, на 15 страници бял лист хартия. Една такава дейност от 50 години, не може да се опише на една страница под няколко точки. Това е изключено! И затова стигнах до 15 страници, плюс този увод от 2 листа.

2. Описани са точките с най-важните неща за онзи, който има отношение към „Изгревът". И разбира се, ако може да го чете. Има още много други неща, които са запланувани, но не са описани по съвсем други причини. Ще се чака! Ако някой бърза, може да прочете „Изгревът" към 2014 г. от 28 тома. Ще му трябват 9 години!

3. Най-важното е, че са определени лицата на които се предава моя архив. А това е Вихър Пенков, съпругата му Ефросина и тяхната дъщеря Ангелия Вихрова. Те са моите първи помощници.

4. Те ще го охраняват, ще подготвят архива, като преди това ще публикуват онова, което е приготвено, но не е излезло до сега под печат. Ще го предадат по опис за съхранение в „Държавен архив". Това е мое решение, което е публикувано в „Изгревът", том IX на с. 855 в точките 5, 6, 7 и то още през 1999 г.!

А сега сме 2014 г. Забележете, годината е 1999 г.

5. До моят архив няма да се дава достъп на никакви лица, роднини, наследници по всякаква родова линия, защото те се явиха като врагове на моята работа по издаване на поредицата на „Изгревът".

6. Моят рожден баща, също беше противник! Не само воюваха срещу мен, но ми попречиха с брат ми и аз трябваше да върна един много добре опакован архив, който ми беше предал Борис Николов. Върнах го и те го препратиха на други хора, и този архив никога вече не се върна при мен! Ето, това са враговете! Човек се ражда на Земята чрез враговете си. Те го раждат, за да си разплатят кармата с него. Накрая моят рожден баща каза следното: „За Дънов - Да, но за дъновистите - Не!" Аз също съм за това: За Дънов - Да, но за онези, които опорочават Словото Му, аз казвам: Не!

Но това, което правя, правя го за Школата на Учителя Дънов и за онези, които по Дух са приели, че Петър Дънов е Учителят Дънов. Но за дъновистите - Не! Те се оказаха врагове на Учителя Дънов. Това е описано много добре в „Изгревът". И ще трябва да си го прочетете!

7. Моята задача е да ги оставя тези т.н. „дъновисти" в историята на Школата и в историята на света. Не се шегувам, но казвам: И в историята на света.

До сега съм издал 30 тома на „Изгревът". Направил съм 55 концерт-рецитала по спомените на приятелите - дъновисти от 2001 г., и сме качили на интернет страницата: http://www.izgrevat.com 30 концерт-рецитала.

Успяхме да прехвърлим преди години 25 концерт-рецитала на компакт дискове, като всеки концерт-рецитал беше в 2 диска - за I част и II част. И ги направихме в 100 комплекта, и ги раздадохме на 100 човека безплатно, на онези, които приемаха „Изгревът". А това не беше малко, но много!

Издадох от 1998-1999 г. 55 томчета оригинално Слово на Учителя Дънов. Пожелавам ви успех!

Вергилий Кръстев

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...