Jump to content

1.13. Астрологът Петър Филипов (23.10.1987 г.)


Recommended Posts

23.10.1987 г.

1.13. АСТРОЛОГЪТ ПЕТЪР ФИЛИПОВ

Петър се занимаваше с астрология усърдно, до последните си дни. И беше добър астролог. Не зная как се е отразявал в очите на другите, които се допитваха до него, но за себе си мога да твърдя убедително, че той като астролог беше на висота. Отначало аз се свързах с него чрез Галилей Величков, а той го посещаваше често. Всеки млад човек, който се запознава с окултните науки, има особено влечение да узнае онова, което е заложено в него като капитал и качества, и още повече да узнае съдбата си. А на Изгрева имаше още ясновидци, някои се занимаваха с хиромантия, а астролозите наброяваха около десетина човека.

По онова време, към 1970 г. аз преминах през всички астролози, и много добре зная кой какво ми е казал, защото всичко съм записал и съм проверявал 25 години по-късно дали са верни тези неща.

Случи се така, че аз дадох рождената си дата на Светозар Няголов, който живееше при него, за да ми направи хороскоп. По-късно Галилей ми разказваше, че са се събрали няколко човека при Петър, и Светозар е разглеждал моят хороскоп. А както е известно във всеки хороскоп има и добри и лоши аспекти, има капитали на градеж и сили на разрушение и още много тайни, скрити и покрити. След като направили разбор, всички решили, че моят хороскоп е от лош по-лош, и че трябва да се пазят от мене като от огън. Петър мълчал през цялото време и накрая казал: „Това, което казвате може би е така, но зависи за кого е закачен. Ако е закачен за Учителя, този хороскоп така ще се завърти и промени, че ум ще ви зайде!" Петър обяснил точно как ще се завъртят астрологическите аспекти, и всички слушали с отворени уста. - „Но, ако е закачен за другите сили, за които говорите, ще се реализира така както мислите и тогава горко на всички ви!"

И този разговор ми беше предаден, и аз много се учудвах на неговата интерпретация. И още му се чудя. Да, беше астролог от класа! Защото това, което бе предположил и допуснал, така и стана. Аз бях закачен за Онзи, Който преобърна всичко.

Учителят в такива случаи казва: „Над всеки хороскоп стои Бог!"

Веднъж на Петър лично му разказах една невероятна опитност на един приятел - Симеон Арнаудов - Дякона (виж „Изгревът", том VI, с. 430-433 - „Двете астрологии"), който е бил при Учителя с Методи Константинов (Методи Константинов като астролог в „Изгревът", том XIX, с. 945-960, 960-962), който също бе добър астролог. Методи в разстояние на половин час разглеждал хороскопа на Симеон пред Учителя. След като го изслушал, Учителят отпратил Методи навън и казал на Симеон:

„То брат, астрологията е хей такава наука!" И вдигнал лявата Си ръка нагоре, и посочил към Небето. - „Трябва да се качим горе, и да разгледаме онзи хороскоп, който е горе. Онази астрология е важната, а тази тука е само блед отпечатък. Ако можеш да разчиташ небесната карта горе, трябва да направиш съответен превод долу."

Петър изслуша внимателно моят разказ, и само след половин час аз имах възможността да чуя лично от устата му как той пред останалите младежи от неговата астрологични група разказваше тази опитност с най-големи подробности, и даваше други примери от астрологията. Изнесе цяла лекция на слушателите си. Аз го наблюдавах внимателно. Накрая той се обърна към мен и ме попита: „Доволен ли си?" Отговорих му: „Доволен съм!" Друг това не можеше да стори, толкова бързо и находчиво, да преплете всичко в сложна плетеница, без да измени основната идея на Учителя.

Казвам ви, Петър беше астролог по дух, защото имаше пряка връзка с небесната астрология.

Аз по онова време бях свързан с някои хора и той взе техните хороскопи, разгледа ги пред мен, показа някои аспекти, които освен, че бяха верни, но и накрая се сбъднаха.

Спомням си, Петър взе хороскопа на Борис Николов, отвори го и ми показа някои аспекти, чрез които той имаше влияние върху някои хора и то особено жени. Една от тези жени беше моята съпруга, която беше избягала преди три години от мен, и с която още не бях се развел. Беше невероятно! Аз бях изпитал върху себе си всички събития, бях потърпевш, бях поел тежестта на целия трагичен случай, знаех коя е причината, кой бе поводът, какво се целеше чрез трети лица, действували чрез съпругата ми, и накрая разрушиха брака ни само след три месечно съжителство. Аз знаех това и бях отреагирал остро, в смисъл, че онзи, който е избягал заради други, няма право на връщане и на опрощение. Накрая се оказа, че тя бе подвластна на други.

Петър разглеждаше хороскопа на Борис и ми посочваше един аспект квадратура, чрез който аспект Борис имаше власт над някои жени, които имаха в собствения си хороскоп подходящи съчетания за въздействие. Това бе знание, и го имаше във всеки учебник по астрология. Но да го съчетаеш, да го видиш, да го съгласуваш, изискваше не само знание, интерпретация, но и вътрешно виждане на нещата. Това бяха верни неща, които ги бях проследил чрез живота си десетки години.

Така че това беше истина за мен. Петър бе астролог, който боравеше с вътрешните измерения на тази астрология и понякога разчиташе истинската небесна карта, онази, за която говореше Учителят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...