Jump to content

1.14. Моят хороскоп и Петър Филипов (24.10.1988 г.)


Recommended Posts

23.10.1988 г.

1.14. МОЯТ ХОРОСКОП И ПЕТЪР ФИЛИПОВ

В една стенограма на Боян Боев при един разговор с Учителя, на времето Борис Николов ми прочете следното, което бе казал Учителят:

„Човек трябва да крие мигът, в който слиза на Земята и денят, когато се ражда от другите, за да не го познаят враговете му и да го погнат. Когато човек тръгне да си заминава от този свят, трябва да крие мигът, когато ще го напусне. Защото горе ще го открият духовете, неговите врагове, и ще го оберат и ще оберат всичко онова, което той е спечелил по време на слизането му на Земята. В един човешки живот човек придобива добродетели и печели качества, които стават обект на кражба в Невидимия свят от духове-крадци."

Ето защо не е позволено човек да размахва на шир и на длъж своята Небесна карта или своят хороскоп насам-натам. Но понеже Петър Филипов разгледа моят хороскоп, и аз рано или късно трябваше да дам неговите тълкувания. Сега е момента да сторя това. Освен това, това е мой път и аз мога да изнеса някои моменти и факти от моя живот, които отговарят на някои аспекти от гледна точка на астрологията, намиращи се в моя хороскоп.

Петър седеше на бюрото си, а аз съм със събути крака, по чорапи, нахлузил дадени ми търлици от Петър и седя на един стол с извезана възглавница. Той говореше, а аз записвах внимателно. Петър се спря, погледна ме учудено и се усмихна доволен, че аз записвам. Оцени, че аз възприемам всичко казано от него. Започна бавно да говори:

1. „Ти имаш два брака."

Запитвам го: „А защо два брака?" Той ми показа защо и откъде на хороскопа. Аз се съгласих и кимнах с глава. Беше верно.

2. „Ти имаш едно дете - момиче."

- „А защо момиче?"

- „Това е свързано с пети дом, който е с женски знак, а на теб пети дом е в знака Телец." Да, аз имах дете - момиче. Това беше верно.

3. „Твоето Слънце е в 3 дом, който е в Овен, и прави тригон - 120° с Луната, която е в 11 дом в знака Скорпион, като Слънцето прави тригон с Плутон в 8 дом, който е в знака на Рака, който е дом на съхранение и тайните. Особено при теб е важно, че е в знака на Рака.

Освен това, при теб Слънцето е в знака Риби в последния градус, а единия крак е в Овен, а Плутон е в знака на Рака и Луната е в Скорпион и показва, че не случайно в 8 дом е Плутон и в знака на Рака.

В 8 дом се намира Плутон при теб, а при Учителя е Слънцето в 8 дом в Неговия хороскоп.

Значи Словото на Учителя се намира в Рака, което е при тебе в 8 дом. Това значи, че ти си човек на Учителя. Само човек на Учителя може да притежава тези неща. Можеш да пазиш равновесие."

Това, което каза Петър, беше верно. Тук той потвърди нещо, казано от него преди 15 години, когато ми бяха разглеждали хороскопа колективно. - „Важното е за коя верига е закачен Вергилий. Ако е закачен за Словото на Учителя, хороскопа ще му се промени по друг начин."

Аз бях запомнил всичко това, но Петър го беше забравил. Малко ли хора бяха ходили при него? А тук той доказа пред мен чрез данните на хороскопа ми, че аз бях закачен за веригата на Учителя.

И тук беше заложена моята програма за съхранение Словото на Учителя. А това беше моята лична програма, дадена ми от Учителя още в самото начало, когато аз се добрах до тези идеи, и когато Учителят лично ми се яви на видение и ми изнесе и нареди моята програма още през 1969 г.

Това за мен не беше Откровение, което чух от Петър, защото аз го знаех отвътре, но това беше блестящо Откровение за него, защото само онзи, който можеше да се добере до Висшата невидима астрология, която се намира в Невидимия свят, можеше да изрече тези неща. Това, което каза Петър, беше верно. И дано мога да си изпълня заложената програма в хороскопа, защото това беше програма, с която бях дошъл тук на Земята, и да се родя тук в България.

Дано ми дадат сили и време да си изпълня програмата.

4. „Венера и Меркурий са в знака на Меркурий в 4 дом, и са в съвпад, а те са много огнени.

Освен това твоят Марс е в знака на Телеца в 5 дом, който е още по-огнен.

Това означава, че имаш за задача за обуздаване на човешката природа, да се обуздава чувствената човешка природа. Да се контролира половата енергия, както и другите енергии. Това ти е задача."

Да, това беше верно, и това бе моя задача. Откакто влезнах в това Учение, а това беше 1967 г., а истинското ми влизане го смятам 1969 г., когато във Видение ми се яви Учителят и ми даде моята програма. Тогава си бях обещал, че няма да се докосна до жена. Издържах 10 години в пост и молитви. Докоснах се до съпругата си през 1980 г., когато имах три месеца брачен живот с нея, от което се зачена дете и се роди през 1981 г. Съпругата избяга от мене, и тогава се зарекох да не се докосвам до жена. И сега е 1995 г. и аз съм си удържал на обещанието си.

Сега е 2013 г. и съм удържал на обещанието си!

Имах тази задача за разрешаване в хороскопа си.

Петър Филипов ме погледна и каза: „Ти знаеш ли, че аз непрекъснато казвам на младите: „Не живейте полов живот!" А те не ме слушат. А те живеят полов живот, и изразходват енергията си в друго направление. А когато дойде време да работят духовна работа, не могат - нямат енергия в себе си. Те са я изразходвали като полова енергия. А да не говорим за връзките, които са направили с другия пол и са се обвързали с въжета. Едното с другото не върви - или горе, или долу." Аз кимах с глава, бях съгласен, а и това бе верно.

5. „Юпитер е във 2 дом в знака на Водолей. И той ти прави квадратура сЛуна, която е в 11 дом, и едновременно Юпитер прави със Сатурн 46° в 3 дом.

Това означава, че с материалните работи си на загуба и ще ги даваш за приятели от 11 дом, които са в знака на Скорпиона и за Сатурна, който е в трети дом и ще даваш парите си и за Уран, който прави квадратура от 5 дом, т.е. с женитба ще харчиш пари.

Материалните работи при теб са на изпит."

А това беше също верно. Обикновено аз потвърждавах, че това е точно така. Исках да го охрабря, че се е закачил на точна вълна и говори онова, което вижда и онова, което Небесният астролог му диктува за мен. Петър ме посъветва:

„По-добре давай материалното и материалните средства доброволно, отколкото да ти ги вземат."

И точно това аз правех. Аз жертвувах всичко за Идеята, за Словото на Учителя и за Школата му - сили, време и пари.

6. „9 дом при теб е в знака Дева - имаш далечни пътувания. Особено при теб Нептун е в 9 дом, имаш пътуване по въздуха, но не е сигурно, защото Нептун и Слънце при теб са в опозиция. Ще се молиш и ще искаш закрилата, особено, когато напуснеш България."

Да, аз след един месец, трябваше да пътувам със самолет на 3 000 км. по въздуха. Отивах да работя в Либия като лекар. Петър продължи:

„Дава ти се задълбочаване в окултните науки от Нептун, който е в 9 дом, който е в знака на Дева."

И това беше верно.

7. Имаш много къси пътувания, понеже Меркурий и Венера са в съвпад в 4 дом в знака на Овена."

Да, аз ежедневно пътувах 60-70 км от София до Своге, където работих там 20 години. По-късно работих в Бърза помощ, и през ден пътувайки по улиците на София от единия край до другия, пропътувах около 200 км. на едно мое дежурство. Така че късите пътувания продължават и до днес.

8. „Важно събитие. В 9 дом при теб се намират две големи новооткрити планети за астролозите. Едната е Посейдон, която обикаля около Слънцето, и е най-духовната планета, а тя е в съвпад със зенита ти. А втората планета, която се намира до Посейдон е планетата Аполон, която е също положителна планета и която ще те закриля."

Аз стоях като втрещен! А защо ли? Тези две планети не бяха обозначени в старите учебници по астрология. А Петър следеше всички новости в астрологията. Беше се запознал с Хамбурската школа по астрология, и бяха му я превели на български. Той я беше разучил и работеше по нея. И така беше изчислил къде се намират тези две планети в моя хороскоп, и беше разтълкувал за Посейдон много точно. Но когато спомена за Аполон, аз само се втрещих, отворих уста и не можах да продумам дума. И не казах нищо. Направо занемях! А защо ли?

Още през ноември 1969 г., когато Учителят ми се яви във видение, тогава ми каза неща, цяло посвещение, че аз съм свързан с Аполон.

Тогава Учителят ми каза: „Ти си главния жрец на храма на Аполон."

Каза ми и други неща, които не споменавам.

А тук Петър показва планетата Аполон, че се намира в 9 дом, и то в знака на Дева. Аз си замълчах пред Петър, и сега му се учудвам и се възхищавам на това негово прозрение. Досега той не ме познаваше, но в този ден той ме опозна и видя кой съм. Неговите люспи на очите паднаха и той видя кой е човекът, който седи пред него благодарение на неговите астрологически познания, и за това, че му се отвориха очи за Небесната астрология, която е скрита за обикновените астролози.

9. „За твоята работа ще ти съдействува планетата Вулканус, която при теб е в Близнаци и ще ти дава много енергия, а той е в тригон с твоя зенит."

И това беше верно - имаше моменти, когато се изразходвах физически и психически, и за няколко часа у дома се възстановявах много бързо, и можех да извършвам продължителна работа при голямо съпротивление и напрежение със стиснати зъби. Това го бях проверил лично. А тази нова планета Петър я извади от неговите познания по астрология.

10. „В 8 дом е планетата Цойс, една планета, която ще те ръководи за работата ти. А в 8 дом при теб Плутон е в Рака, където е Словото на Учителя, където се намира Слънцето на Учителя."

Наистина, в моята работа винаги съм свързан и направляван от моят Ръководител, която връзка е точна, непосредствена и безотказна. И тук Петър бе точен.

11. „Лошите планети: При теб е Кронус, която е в съвпад с Уран в 5 дом, която ще утежнява, умъртвява възможността ти за продължение на рода ти. Да, тук ще имаш много неприятности с продължение на рода ти и много проблеми за разрешаване."

Това го знаех, и събитията, които се развиха след това показваха всичко това.

А в 5 дом бе Марс и Уран, които бяха в съвпад в знака Телец, и които правеха опозиция на Луна в 11 дом в знака Скорпион.

Тук бракът бе на изпитание и предстояха неприятности с бащи и деца, такива, които имах и които ще имам в бъдеще. Тук грешка нямаше от Петър.

12. „Планетата Хадес е в 3 дом и отношенията ти с близките ти те води до поражение в домът ти. От далечно минало е, трябва да ги разрешиш и да свършиш с тях в този живот."

Това беше верно. Освен това Слънце и Сатурн бяха в съвпад в Овен в 3 дом, и имах драматична кармична развръзка в дома ми. Накрая с родителите ми се разрешиха нещата чрез Божиите неведоми пътища, но след като реших да се посветя за Делото на Учителя. Учителят го разреши, а преди това моите родители сами решиха да ми съдействуват финансово и материално, съзнавайки, че го правят за Учителя Дънов.

13. „Имаш един аспект Слънце от 3 дом тригон с Плутон, който е в 8 дом, и друг - Слънце тригон с Луна в 11 дом. Това е изработено от хиляди години. Този аспект се образува от хиляди години и остава вечно.

Небето те е изпратило да свършиш тази работа, която работиш. Друг не може да бъде изпратен. Аз познавам всички и на всичките хороскопите съм проверил. Друг такъв хороскоп като твоя няма!"

Петър не знаеше каква е моята работа и с какво се занимавам. Само се досещаше. Но в този момент очите му се отвориха и той видя каква е моята задача и работа. Това бе просветление за него и цяло посвещение. Същото се отнасяше и за мене. Но аз го знаех и за пръв път го чувах с доказателства чрез астрологическите аспекти, които имах в своя хороскоп.

Петър ме погледна утвърдително, посочи хороскопа и след това мен и каза: „Ти ще свършиш тая работа!" Аз знаех каква е моята работа. Той също знаеше каква е тя. Преди една седмица аз бях случайно засегнал мимоходом онова, с което трябва да се справя с Петър, но сега той бе категоричен. Пред него на стола седях аз самият, а моята астрологическа карта бе пред него на масата. Той не можеше да се излъже в астрологическата ми карта. Той знаеше, че аз не съм астролог. В мен можеше да се излъже, но не и в астрологическата карта. Аз седях и го гледах, слушах го и това, което ми казваше, беше потвърждение на думите и задачата на Учителя, поставена към мене още през 1969 г. А сега беше в този момент месец май 1983 г. Вие смятате ли, че това нещо е случайно?

След този разговор Петър се успокои, беше повярвал в мен и вече не ме гледаше изпитателно и подозрително. За него аз бях един от онези, които бяха изпратени да свършат една работа. Аз не му бях съперник. Аз бях работник на Учителя.

Освен това аз имах един аспект между Уран от 5 дом, който правеше тригон с Нептун от 9 дом, което означаваше хилядолетна връзка между висшият Божествен Разум и висшата Божествена Любов. Тази връзка бе създадена от преди хиляди години. Тази връзка между Божественото начало и човешкото начало бе заложено в мен като програма и задача, за да свърша тази работа за Словото на Учителя, която ми бе заложена в този живот.

14. За предстоящото ми пътуване през 1983 г. в Либия ми каза, че не ми е дадено пътуване, защото е за 1983 г., и между другото е това пътуване. А това беше верно. Моят духовен ръководител ми бе наредил да замина за чужбина, и аз го послушах. С това си разреших много материални въпроси и изплатих на брат си и сестра си задълженията, които имах за апартамента и за парите, които баща ми ми бе дал.

Освен това през 1985 г. в София се дойде до една голяма драматична развръзка между приятелите в Братството и те си заминаха, а аз през това време бях на 3 000 км. от България и не бях въвлечен в тази драматична развръзка.

Петър продължи:

„А пътуването ти се дава от Уран, който прави тригон със Слънце и от Сатурн, който прави тригон със Слънце за тази година 1983 г."

А това бе също верно, и аз успях да използвам тези дирекции и да замина, защото в хороскопа си имах Уран и Сатурн в 34° и Слънце и Сатурн в съвпад, които не бяха благоприятни.

Но неблагоприятните неща бяха Нептун квадратура със Слънце, и Нептун квадратура с Меркурий. Това означава голямо затруднение. И наистина, в Либия аз попаднах в ада, в живия ад! И там се спасих само с молитви, така както бе казал Петър.

Освен това Петър ми каза, че там в чужбина Адметус от преди 5 000 години ще ми създава там затруднения, който е в съвпад с Венера в 4 дом и съвпад Меркурий в 4 дом, и който е в тригон с главата на Дракона, което означава, че мога да се справя само, ако работя духовно. И аз се спасих само, защото през свободното си време работех духовно. Там се занимавах само с изучаването на Евангелието и със Завета на цветните лъчи на светлината, и така се спасих и можах да се завърна жив.

Петър казва:

„На социалната стълба ще се издигнеш само с молитви."

И така стана.

15. Може би онова, което ми каза бе особено ценно за работата ми:

„Ще имаш работа с жени. Духовна работа с жени, връзка с жени с духовно наследство."

И накрая нещата натам тръгнаха и полека-лека се развиваха благополучно.

16. „Ще имаш здраве, което ти се дава от Луна тригон със Слънце и Луна тригон с Плутон. Ще имаш духовно виждане, ще имаш съновидения и ще виждаш ясно и явно на сън, защото Плутон е в Рака, където е Слънцето на Учителя."

А в Либия аз сънувах Петър при къщата му, и цялата я заварих разхвърляна за ремонт и ме попита какво искам да ми даде. Казах му само да ми предаде неговите неща. Той ми ги даде на сън. Когато се върнах от Либия през 1986 г., няколко години след това, имах възможност да се добера до някои негови неща. Самият факт, че пиша за него, означава че се е сбъднал този сън. А след написването на този очерк за него, ще ми бъде предаден неговият личен архив от Марийка Марашлиева. Ето как се свързва астрологията с живота на човечеството.

17. „В бъдеще ще имаш връзка с млади хора - Венерини типове и Марсови типове."

Това го запомних. Засега не съм в тази фаза на развитие и дано това се сбъдне в бъдеще, за да мога да предам онова, което съм свършил на следващите поколения за съхранение.

Към 2013 г. нямам връзка с млади хора, а само с ония, които четат „Изгревът" - от том I до том XXVI.

18. „Имаш големи сили от Плутон."

Да, това беше така.

19. „Опасност за живота ти идва от Нептун, който прави опозиция на Слънцето."

Това бе верно, и няколко пъти искаха да посегнат на живота ми. Имах няколко катастрофи в Либия и в София. Виждах как влизаха духовете в насрещният шофьор, и го караха да връхлети върху нас, но в последния момент нещо ставаше и се разминавахме на косъм от смъртта.

Отначало смятах да ги опиша, но впоследствие се отказах, не исках да извиквам към себе си онези сили, които искаха моето изчезване от Земята. Отказах се!

Това беше последната ми среща с Петър Филипов. Аз заминах за Либия, върнах се оттам и не го заварих. Той си беше заминал.

20. „Небето е зад тебе и над тебе!"

По едно време както разглеждаше хороскоп ми, Петър изведнъж се промени, взе строга поза, посочи няколко аспекта в хороскопа ми и каза:

„Виждаш ли какво е написано тук? Небето е зад тебе и над тебе. В никакъв случай няма да отстъпваш! Чуваш ли какво ти говоря? Забранявам ти да отстъпваш! В никакъв случай и при никакви обстоятелства!" Петър беше вдигнал юмрук и с него налагаше по масата - „Разбра ли ме? Чу ли ме? Запомни ли? В никакъв случай няма да отстъпваш на тия, които са около тебе, за да си свършиш работата, за която си изпратен!"

Петър се беше променил изцяло, защото друг беше влезнал в него, и чрез него ми говореше.

Този, Който говореше чрез него бе Онзи, Който бе изпратен да ми съдействува в моят път и в моята борба. Аз водех вече борба на живот и смърт. Аз трябваше да напиша историята на Школата, и да свърша работата на онези, които не можаха да си я свършат по една или друга причина.

В тая борба бях сам. Подкрепата и моят тил бяха онези от Невидимия свят. В това се убедих и ежедневно проверявам точно това (виж „Изгревът", том XIX, с. 973-974, точка № 12, 13 и 14.).

Един астролог от Невидимия свят бе изпратен, и той влезна в Петър и чрез него ми посочи онова с което разполагам като капитали и с онова с което трябва да се справям в този живот. Задачите и проблемите бяха точно посочени. Какво по-хубаво от това?

Петър Филипов - Благодаря ти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...