Jump to content

5. Точно избраният човек


Recommended Posts

5. ТОЧНО ИЗБРАНИЯТ ЧОВЕК

След 1945 г., след заминаването на Учителя, се създава Върховен Братски съвет с 7 човека, избрани ръководители пожизнено. Правят опити за регистрация към Външното Министерство, правят Устав, но комунистическата власт не го приема. А защо ли?

Учителят Дънов още през 1923 г. решава този въпрос за уставите и за организацията.

Съществува песента „Писмото". Но това е указание от Учителя, но никой не го приема и нито го изпълнява.

Виж „Изгревът", том I - второ издание, 2011 г., с. 605 от Нестор Илиев и с. 634 от Елена Андреева, а нотния текст и почерка на Учителя, виж на с. 823-824.

След 1990 г. се правят опити за създаване на Братски съвети и устави, както и за организация. Но това не е по Учителя, а по човешки порядък.

И така, Светозар Няголов още след 1990 г. влиза в Братския съвет на Братството. Но неговите методи не се приемат, и той е изхвърлен от там.

Прави опити да ръководи организация по летуването на 7-те Рилски езера. Но младото поколение го отхвърля. И той се оттегля.

В София от ръководството му забраняват да се явява на техните събирания. Причината е нетърпимост.

От 2001 г. до 2013 г. аз съм организирал 54 концерт-рецитали по спомени с Учителя и песни на Учителя, с подходящи фотоизложби.

По едно време идва Светозар с жена си Еленка, влизат в салона с една маса да продават своите книги, които бе отпечатал. Казах му да я премести масата в помещението пред салона, което бе с дължина 30 метра и широко 20 метра. Там Светозар посрещаше всички, разговаряше с тях. По време на антракта от 20-30 минути, той отново се срещаше със зрителите. И накрая на концерта правеше трета среща с тях. Така на тези концерти той можеше да се среща с последователите на Учителя, и да прави контакт с тях.

Друга форма на контакт той нямаше, освен на моите концерти. Всеки концерт-рецитал си имаше концепция. Сценарият никой не го знаеше освен мен и водещия. Онези лица, които посрещаше Светозар и им говореше, се оказваше, че нямат нищо общо с онези идеи, които се поднасяха с опитностите на приятелите с Учителя. Това бе тотално разминаване и отклонение. Но аз мълчах и си казвах така: „Всеки има право на избор и да се определи сам кому да служи." Много бяха отклонени. Но концерт-рециталите стигнаха до № 54.

Все пак бе избран един човек, за да се покаже един модел, който няма нищо общо с методите на Школата на Учителя.

Зад мене стои онова, което съм реализирал с моите сътрудници, чиито имена са написани накрая на всеки том от „Изгревът". Никой не е забравен и нищо не е забравено. Всичко се помни и се описва.

Дано имаме време и сили да го публикуваме!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...