Jump to content

7. Садукейте и фарисейте в България и на Изгрева


Recommended Posts

7. САДУКЕЙТЕ И ФАРИСЕЙТЕ В БЪЛГАРИЯ И НА ИЗГРЕВА

След 1989 г. в България започна една нова епоха, за която бе предупредил Учителя още в 1943 г., че в следващите 45 години - от 1944-1989 г. ще бъде страната управлявана от комунистите. Никой не вярваше, но се случи точно така. Аз съм преживял тази епоха. Но оживяхме.

От 1989 г. започва нова епоха от 45 години, която ще продължи до 2034 г.

Това е епохата на анархизма, при което се разрушават държавните институции и се явява мафията, която сраства в държавата и си създава своя държава. Мафията си има държава. Това наблюдаваме от 1990 г. до сега - 2013 г. Ще продължи до 2034 г.

По времето на Христа в еврейското общество има две течения. Едните са садукей - отхвърлят Бога, но признават парите и властта. Вторите са фарисейте, които вярват в Бога, говорят за Бога, правят молитва, но едно говорят, но вършат точно обратното. Те, тези са по-страшни от безбожниците - садукей.

И така, от 1944 г. до 1989 г. ни управляваха садукейте - безбожниците, а от 1989 г. до 2034 г. на власт са фарисейте, които едно говорят, а обратното вършат.

А книжниците, учените от времето на Христа са същите, които днес са в БАН, в университети, журналисти, писатели и т.н. Така че няма отърваване от едните - садукейте и от другите - фарисейте.

Виж в „Изгревът", том XXII, с. 757-758 за садукейте и с. 758-759 за фарисейте. Дяволът се разделил на капитализъм и болшевизъм. Виж с. 759-760.

Тези неща никой не ги знаеше досега, защото аз съм присъствувал в разгадаването на тези тайни. Те са описани, но понеже отхвърлят „Изгревът", не го четат и се борят срещу него, то ще си научат урока по обратния път, чрез страданието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...