Jump to content

2. За Светозар Няголов от брат му Любомир


Recommended Posts

2. ЗА СВЕТОЗАР НЯГОЛОВ ОТ БРАТ МУ ЛЮБОМИР

Какво е карма? - Натрупани грехове от минали прераждания, които човек, трябва да разреши в настоящия си живот. Едно английско дете се дави в океана, и един българин се хвърля да го спаси. Но съдбата е решила този ден това дете да умре. Българинът спасява детето, но той се удавя.

На моята жена майка й имаше сестра - Мара. Един ден сме в Айтос, на Градината за Петровден. Един астролог казва на Мара: „Знаеш ли, по твоя хороскоп ти трябва да си заминеш до 6 месеца." И така става, само че почива преждевременно астролога, а не Мара, защото е разкрил Божествена тайна.

Брат Боян Боев е имал проблем с краката. Ходел е с бастун. Един ден Учителят му казва: „Брат, рекох да поотложим кармата за някой друг живот." - „Не Учителю, сега ще разреша кармата си!"

Докторите дойдоха да молят Светозар да спаси и другите родилки. Светозар отказа. Той ми каза: „Аз спасявам Славка и Радостина, заради тебе Любомир!" (Славка е съпругата на Любомир, Радостина е първата му дъщеря).

Кой беше Светозар? Той е бил в миналото виден знахар, и познаваше до съвършенство природните методи за лечение. Един ден още като дете, Учителят пита Светозар: „Ти защо слезе на Земята?" Светозар Му отговаря: „Аз дойдох на Земята да бъда Твой ученик!"

Зад този въпрос на Учителя, се крие много. Светозар не е дошъл на Земята насилствено, по закона на кармата, а доброволно, да помага на хората.

Само същества с много висок ранг могат да слезат на Земята доброволно.

Светозар помагаше на хората. Той поемаше и тяхната карма. Той е помагал на хиляди хора, а някой е спасявал и от смъртта. Той не се интересуваше от последствията на кармата като помагаше на хората.

Той прилагаше успешно и всички природни методи за лечение, дадени от Учителя Петър Дънов. Да помагаш на хората, трябва да имаш разрешение от Господа и съдействие от Невидимия свят.

Светозар помагаше безкористно на хората, но му беше мъчно за неблагодарността им. Живка от Сливен, сестра на Весела Маркова и братовчедка на Славка работеше в лампов завод в Сливен. Там работеше с вредни газове и елементи - волфрам и др. Известно време тя не можеше да забременее. Идва при Светозар за помощ. Той я разпитва за работата й и разбира, че там е проблема. Каза й: „Веднага напусни тази работа!" И тя успя да роди момче и момиче, и сега има внуци. Когато Светозар описа този случай в томовете на „Изгревът", Живка дойде при Светозар да се кара, защо той е писал, че й е помогнал.

Сега, след толкова години, трябва да ви кажа, че аз дълбоко съжалявам, че Светозар спаси Славка и Радостина!

Те никога не са стъпили при него да му благодарят, да му донесат една кутия бонбони, да го попитат: „Как си?"

Това беше част от жизнения път на Светозар. Може много да се говори за издателската му дейност, за молитвите на Рила по време на съборите на Бялото Братство, с които молитви той подобряваше времето.

13 март 2013 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...