Jump to content

9. Бележки към материала на Найден Найденов за заминаването на Светозар Няголов


Recommended Posts

9. БЕЛЕЖКИ КЪМ МАТЕРИАЛА НА НАЙДЕН НАЙДЕНОВ

ЗА ЗАМИНАВАНЕТО НА СВЕТОЗАР НЯГОЛОВ

Вергилий Кръстев

9.1. Този материал бе подготвен от Найден Найденов от гр. Правец. Той го диктува по точки на Величка Няголова, след което тя ми го прочете по телефона. Казах да го подготви и аз ще го отпечатам.

9.2. Величка се справи много добре и ми го донесе. Прегледах го в 6 часа още на 16.06.2013 г. сутринта. Обадих се, че го одобрявам и ще го публикувам дословно, но ще представя накрая моите забележки.

9.3. По точка 10 за явилите се „торнада" в САЩ, които наблюдавахме по телевизията. За да узнаете защо това се случва, ще прочетете в „Изгревът", том XXII, с. 740 - „Агарта и Атлантида" до с. 765. Това ще ви отнеме месеци. Но без да усвоите този материал, няма да можете да преминете към следващия.

9.4. В „Изгревът", том XXIII, с. 956-961 ще научите за историята към беседата „За двете риби и петте хляба". На с. 962-963 има разяснение от Светозар Няголов.

9.5. В „Изгревът", том XXIII, с. 964-966 е статията „Възмездието на опашката на универсалната риба". Много добре проучете тази статия. И тогава ще разберете защо тези „торнада" преминават през САЩ. Това е наказанието от опашката на Космическата риба. Преди няколко години САЩ, чрез своите банки предизвикаха икономическа криза в света и Европа. Целта е да се зароби целия свят, и той да работи за САЩ. В момента те печатат денонощно долари на хартийки и пръскат по света, без надлежно златно покритие. Ще дойде онова време, когато светът ще каже така:

„Не признаваме тези зелени банкноти." И тогава за 24 часа тази империя ще се разруши. Това ще си го проверите.

9.6. В точка 11 се говори за наводненията в Европа. И всички го отдават на природно бедствие. Това е така, но причината е друга.

Всичко това, което става днесвЕвропаеедин нов вид „империализъм", който слага в подчинение всички народи. Тези духове, които са обсебили държавните ръководители в Германия, трябва да се удавят. И те се давят сега чрез наводненията.

Дали това е верно? Верно е. Ние имаме един случай, когато в България стават големи наводнения, и запитват Учителя Дънов, защо това се допуска. - „Допуснато е, за да могат да се удавят всички онези духове, които разрушават държавата." Дали вярвате или не, това е без значение. Нали гледате по телевизията за наводненията. Продължавайте да ги гледате.

9.7. В точка 14 се говори за братска съвест, за къщи, за пари. Понеже не четат „Изгревът" и го отхвърлят, затова не могат да се ориентират. Какви са изводите?

Първо: Учителят Дънов е против „Уставите" и Братските съвети. Доказателствата са дадени.

Второ: Учителят е срещу имотите на старите възрастни братя да се предават на т.н. Братство. Той препоръчва да се предадат на държавата.

Виж в „Изгревът", том I, с. 427-428 и том I - второ издание, 2011 г., с. 513-514. Ето тук е разрешението, дадено от Учителя.

Трето: По времето на Учителя искали да си закупуват места.

Учителят казва: „Никакви места!" - „Изгревът", том I, с. 428-429 и „Изгревът", том I - второ издание, 2011 г., с. 514-515.

Четвърто: Учителят остава много пари. Неколко дни преди заминаването Си, заедно със Савка са ги броили, подредени в пачки и сложени в куфар.

През 1947 г. става обмена на парите. Вместо да ги раздадат на изгревяни по 30 000 лева, то са ги горяли в печката на дедо Ради.

Пето: Парите ги разпределят да се пазят. Но се изхарчват за свинарник.

Виж „Изгревът", том III, с. 232. За „Заем за свободата" - с. 231-232. Бяха откраднати, с. 221-222. Накрая с тях един си направи къща.

Какъв е изводът? Пари, дадени за Господа са много опасни.

Никой не е прокопсал, ако харчи т.н. братски пари за своите нужди.

Шесто: Парите, дадени за Господа са много опасни пари.

Онзи, който посяга върху тях, никога не може да прокопса. Това го знаят всички.

9.8. Към точка 15, трябва да споменем, че първо го изгониха от Рила, после му забраниха да посещава братските тържества. Изгониха го отвсякъде. За това си има много големи причини. За мен това, което се опитваше да прави Светозар и да ги ръководи, беше отклонение от Школата. Разбраха го по дух и го спряха. Отхвърлиха го.

9.9. От 2001 г. до 2013 г. съм направил 54 концерт-рецитала.

От към 2005 г. Светозар започна да посещава моите концерти.

Отвън имаше салонно помещение, където предлагаше своите отпечатани книги. Влизаше в салона с жена си Еленка и слушаха. Имаше възможност да посреща посетителите, по време на антракта да разговаря с тях, и накрая ги изпращаше.

Така можеше да направи контакт с онези, които го признаваха за човек. До там стигнахме да има човек, който да ти признае, че си на Земята и че работиш за Бога.

9.10. Една вечер звъна телефона, и се обажда една българка от Германия, плаче и ми съобщава, че Светозар е починал.

И това доживяхме, да ми съобщават от чужбина! Така научих тази новина.

На концерт-рецитала от 24 ноември 2012 г., на масата отпред седеше Светозар и продаваше книгите си. Гледам го. Виждам, че той го няма в тялото си, и че е вече „горе" в Невидимия свят. Е, живя до 80 години за Земята! А това не е малко. Никак не е малко.

9.11. Присъствувах в онзи салон на гробището, където са поставени ковчезите и където близките правят своите съболезнования. Поканиха и мен. Поставих цветята, които носех и казах следното:

„Светозар беше от поколението, което свързваше приятелите от Школата с другите поколения. Той беше единствения човек, родил се на Земята, който си свърши работата. А това ще намерите в „Изгревът", том XX, том XXI и том XXII."

9.12. Изведнъж един започна да се изказва, за да може да обезличи моето изказване за „Изгревите".

А аз можах да му направя 3 паметника чрез „Изгревът", том XX, XXI, XXII.

Това не го приемаха. И го отхвърляха.

Затова си тръгнах. Аз бях до тука.

За следващите поколения оставям историята на Школата.

Трябва да преминете през нея. Не можете да направите нито една крачка без нея. Но преди това, трябва в мозъка да ви се отвори един център за „Изгревът" и друг център за Словото на Учителя. Имате ли ги, вие сте в пътя на Школата. Нямате ли ги, вие сте вън от Школата. Ще чакате хиляди години, докато не ви се отворят тези 2 центъра в мозъка ви.

Това не е моя измислица. Това ще намерите в Съборни беседи от 1927 г. - „Пътят на ученика".

С уважение към пътя на Светозар!

18 юни 2013 г„ Своге

Вергилий

Моят съвет към вас е следният:

9.13. Оставете ги да харчат за своите нужди парите, оставени за Господа.

Ще се натоварят с такава тежка карма, че до края на света не могат да си изплатят.

Нека крадат. Нека обсебват.

Те затова са изпратени - да разрушат всичко! Това е разрешението на задачата!

Сега е техното време, на разрушението!

Вергилий

9.14. Времето на съзиданието ще бъде за една друга епоха - след хиляди години.

Тогава ще приемат Словото на Учителя и поредицата „Изгревът".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...