Jump to content

5. Нерукотворният образ на Исус Христос


Recommended Posts

5. НЕРУКОТВОРНИЯТ ОБРАЗ НА ИСУС ХРИСТОС

5.1. Навлизаме в същинския и свещен материал.

Без да сте усвоили материала от I част до IV част, вие не можете да навлезете в този материал. Това е изключено! Затова, върнете се назад и започнете да го изучавате. „Изгревът" е за обучение!

5.2. Историята на Нерукотворния образ ще прочетете в „Изгревът", том XI, с. 152-153.

5.3. Иконоборството - война срещу иконите, в „Изгревът", том XI, с. 153-155.

5.4. Образът на Исуса Христа в профил, в „Изгревът", том XI, с.155.

Тук е описано, че Исус е бил със сини очи, със спусната коса, на цвят светло руса. Той е бил висок около 180 см., ходел е бос, с разкрачена походка, и най-важно гологлав. Това описание е много важно, което ще ни потрябва по-късно.

Този образ е бил разпространяван и на Изгрева. Учителят Дънов е поръчал на художничката Цветана Щилянова, която е нарисувала Неговия портрет със следната задача: Трябва да повдигне косата Му от лявата част на челото Му. Тя го прави.

И днес ние имаме 2-та портрета, които сме публикували в „Изгревът", том XI преди 97 страница.

А Нерукотворният образ на Исуса Христа, сме публикували след 144 страница. А Той е такъв, какъвто Го описват от с. 155.

5.5. Нерукотворният образ на Исуса Христа над леглото на Учителя Дънов.

В „Изгревът", том XI след с. 368 сме представили неколко снимки от ул. „Опълченска" 66, където Учителят Дънов е преживявал в дома на Гумнеров.

На една от снимките се вижда леглото на Дънов, и над възглавницата е „Антиминсът". Това е доказателство за неговата истинност. На следващата страница се вижда леглото Му и отстрани е окачен Нерукотворният образ на Исус Христос. По-голямо доказателство на това няма, че той е над леглото Му.

5.6. Когато са Го запитвали, Той е отговарял, че тук художникът се е доближил най-близо до физическия образ на Исус Христос. А това означава качествата на този художник.

5.7. В „Изгревът", том XII сме публикували всички снимки от ул. „Опълченска" 66 - от № 1 до № 33.

На снимка №25 се вижда леглото на Учителя Дънов, и над възглавницата Му на стената е в рамка със стъкло „Антиминсът". На снимка № 26 на стената е портрета на Нерукотворния образ.

Това са доказателствата за които говорим. А цялата продукция от снимките от ул. „Опълченска" 66, говорят най-добре за дома на Петко Гумнеров, в който Учителя Дънов е преживял от 1905 г. до 1923 г., когато Се премества на Изгрева в т.н. единична стая - „Приемната".

Виж снимка № 40 с Приемната и Салона.

5.8. Най-интересното бе, че беше ми спусната една идея от Невидимия свят, да се направят плакати на „Антиминсът" и Нерукотворният образ. Направихме ги и ги предлагаме като безплатно приложение към „Изгревът", том XI.

Имат следните размери: високи - 100 см., широки - 70 см.

5.9. Направихме плакати и за „Изгревът", том XII. Изкарахме чернобялата Пентаграма, както и цветната Пентаграма. Два плаката се раздават безплатно към покупка на „Изгревът", том XII.

Аз съм чакал 6 месеца, за да получа разрешение от Небето, за да ги публикувам. Излезнаха сполучливи. Но не ги купуват. И едва ли има някой да ги сложи в рамка на стената си, и още по-малко да работи с тях!

А само да знаете какви строги възбрани има за тях! Имало е и има много нарушения към тях, при неправилна употреба. Заплатено е с живот!

И сега ги има. Още не мога да проумея, че успях да ги издам с големи усилия! Бях под голямо напрежение, защото това беше кощунство за едно по-предишно поколение - да отпечатваш Пентаграми. Учителят ги е раздавал поединично на заслужили ученици.

5.10. Изкарахме и под печат към „Изгревът", том XIII два плаката на портрети на Учителя Дънов, изрисувани от Борис Георгиев през 1922 г., и на Цветана Щилянова през 1934 г. Невероятни портрети!

Да не мислите, че някой си ги е окачил на стената? Няма нищо такова! Но аз ги направих и още съм жив! Жив съм и това е доказателство, че съм прав!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...